Witte-chocoladetaart
Het is even werk, maar dan zet je ook wel een taart op tafel waar ze het volgend jaar nóg over hebben.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de eieren in een kom en schenk er zo veel handwarm water bij tot ze helemaal onderstaan. Laat ze 5 min. staan, zodat zowel de eieren als de kom op kamertemperatuur komen.
Neem de eieren uit de kom, droog de kom en klop hierin de eieren 8 min. met een handmixer lichtgeel en schuimig. Voeg na 4 min. lepel voor lepel de suiker toe.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Zeef het bakmeel en de maizena boven de kom. Voeg het vanillemerg toe en spatel alles zo luchtig mogelijk door het eierbeslag.
Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Prik met de satéprikker in de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur helemaal afkoelen op een rooster.
Meng de mascarpone met de cranberrycompote. Snijd de afgekoelde cake overlangs in 3 lagen. Bestrijk 2 lagen met de cranberrymascarpone, leg op elkaar en dek af met de derde laag cake. Hak de amandelen grof en meng met de witte chocoladepasta tot een spread. Bestrijk de cake rondom met de witte-chocoladespread. Zet tot gebruik in de koelkast.
Knip een ster van papier. Rasp de chocolade met een grove rasp boven een stuk bakpapier. Leg de ster op de taart en bestrooi de boven- en zijkant van de taart met de geraspte chocolade. Verwijder de ster en vul de stervorm met de granaatappelpitjes.
Biscuitbodem maken
Instructievideo - 02:16 min.
Jubileumtaart van witte chocolade
Instructievideo - 00:59 min.
Witte-chocoladetaart
Het is even werk, maar dan zet je ook wel een taart op tafel waar ze het volgend jaar nóg over hebben.
nagerecht
null personen
630 kcal
40 min. bereiden
120 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de eieren in een kom en schenk er zo veel handwarm water bij tot ze helemaal onderstaan. Laat ze 5 min. staan, zodat zowel de eieren als de kom op kamertemperatuur komen.
Neem de eieren uit de kom, droog de kom en klop hierin de eieren 8 min. met een handmixer lichtgeel en schuimig. Voeg na 4 min. lepel voor lepel de suiker toe.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Zeef het bakmeel en de maizena boven de kom. Voeg het vanillemerg toe en spatel alles zo luchtig mogelijk door het eierbeslag.
Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Prik met de satéprikker in de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur helemaal afkoelen op een rooster.
Meng de mascarpone met de cranberrycompote. Snijd de afgekoelde cake overlangs in 3 lagen. Bestrijk 2 lagen met de cranberrymascarpone, leg op elkaar en dek af met de derde laag cake. Hak de amandelen grof en meng met de witte chocoladepasta tot een spread. Bestrijk de cake rondom met de witte-chocoladespread. Zet tot gebruik in de koelkast.
Knip een ster van papier. Rasp de chocolade met een grove rasp boven een stuk bakpapier. Leg de ster op de taart en bestrooi de boven- en zijkant van de taart met de geraspte chocolade. Verwijder de ster en vul de stervorm met de granaatappelpitjes.
bewaartip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
150 g fijne kristalsuiker
1 vanillestokje
100 g zelfrijzend bakmeel
1 el maizena
½ el olie om in te vetten
½ el tarwebloem
500 g mascarpone
6 el cranberrycompote
50 g garneeramandelen
400 g witte chocoladepasta
100 g witte chocolade
4 el verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
handmixer
hoge springvorm (Ø 18 cm)
sateprikker
bakpapier
rasp