Chocolade-biercake
Gebruik voor deze cake bier met een uitgesproken smaak. Stout bier leent zich hier uitstekend voor.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de chocolade in kleine stukjes. Doe de chocolade in een vuurvaste kom die in een pan past. Breng een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade erin. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade rustig smelten (au bain-marie).
Mix ondertussen de boter en palmsuiker met een mixer in een ruime kom in 5 min. tot een romige crème.
Splits de eieren en voeg 2 dooiers toe aan de romige crème en blijf mixen tot ze volledig zijn opgenomen. Houd de eiwitten apart. Voeg 30 g bakmeel en de laatste dooier toe. Mix tot een egale crème.
Spatel de gesmolten chocolade door de crème en voeg de rest van het bakmeel en bier toe. Spatel snel tot een glad beslag.
Klop de eiwitten met het zout stijf in een vetvrije kom. Spatel de eiwitten door het beslag.
Bekleed de cakevorm met bakpapier en schenk het beslag erin.
Bak de cake in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Controleer na 45 min. met de satéprikker of de cake gaar is. Steek in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar.
Laat de cake 30 min. afkoelen in de vorm op een rooster. Haal de cake uit de vorm en laat in 1½ uur helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd de gember fijn en meng met de mascarpone. Besmeer de bovenkant van de cake ermee. Snijd de cake in plakken en serveer.
Chocolade-biercake
Instructievideo - 03:57 min.
Chocolade-biercake
Gebruik voor deze cake bier met een uitgesproken smaak. Stout bier leent zich hier uitstekend voor.
null personen
500 kcal
35 min. bereiden
120 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de chocolade in kleine stukjes. Doe de chocolade in een vuurvaste kom die in een pan past. Breng een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade erin. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade rustig smelten (au bain-marie).
Mix ondertussen de boter en palmsuiker met een mixer in een ruime kom in 5 min. tot een romige crème.
Splits de eieren en voeg 2 dooiers toe aan de romige crème en blijf mixen tot ze volledig zijn opgenomen. Houd de eiwitten apart. Voeg 30 g bakmeel en de laatste dooier toe. Mix tot een egale crème.
Spatel de gesmolten chocolade door de crème en voeg de rest van het bakmeel en bier toe. Spatel snel tot een glad beslag.
Klop de eiwitten met het zout stijf in een vetvrije kom. Spatel de eiwitten door het beslag.
Bekleed de cakevorm met bakpapier en schenk het beslag erin.
Bak de cake in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Controleer na 45 min. met de satéprikker of de cake gaar is. Steek in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar.
Laat de cake 30 min. afkoelen in de vorm op een rooster. Haal de cake uit de vorm en laat in 1½ uur helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd de gember fijn en meng met de mascarpone. Besmeer de bovenkant van de cake ermee. Snijd de cake in plakken en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g extra pure chocolade 63%
150 g ongezouten roomboter
250 g kokospalmsuiker
3 middelgrote eieren
350 g zelfrijzend bakmeel
200 ml Guinness
1 mespunt zout
10 bolletjes Chinese stemgember
250 g mascarpone
Dit heb je nodig
cakevorm (30 cm)
bakpapier
satéprikker