Karamelcupcakes met chocoladecrème
Van avocado en pure chocolade kun je heerlijk smeuïge chocoladecrème maken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de cupcakevormpjes in de muffinvorm. Klop met een handmixer de kokosolie door de suiker. Voeg een voor een de eieren en 4 el maple syrup toe. Pel en prak de bananen en voeg toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout erboven en schep met een spatel om tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de cupcakes ca. 20 min. in het midden van de oven. Steek een satéprikker in een cupcake, komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de cakejes gaar. Laat ze 30 min. afkoelen.
Breek of hak ondertussen de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom die in een pan past. Breng in een pan een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade erin. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat rustig smelten (au bain-marie).
Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil en doe in een hoge beker. Pureer met een staafmixer de avocado samen met de rest van de maple syrup en spatel door de gesmolten chocolade tot een glad mengsel.
Schep de chocoladecrème in een spuitzak met een spuitmondje en laat ca. 25 min. opstijven in de koelkast. Hak de bananenchips grof. Spuit kleine torentjes van de chocoladecrème op de karamelcupcakes en garneer met de grofgehakte bananenchips.
Karamelcupcakes met chocoladecreme
Instructievideo - 03:16 min.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Karamelcupcakes met chocoladecrème
Van avocado en pure chocolade kun je heerlijk smeuïge chocoladecrème maken.
null personen
330 kcal
30 min. bereiden
45 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de cupcakevormpjes in de muffinvorm. Klop met een handmixer de kokosolie door de suiker. Voeg een voor een de eieren en 4 el maple syrup toe. Pel en prak de bananen en voeg toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout erboven en schep met een spatel om tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de cupcakes ca. 20 min. in het midden van de oven. Steek een satéprikker in een cupcake, komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de cakejes gaar. Laat ze 30 min. afkoelen.
Breek of hak ondertussen de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom die in een pan past. Breng in een pan een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade erin. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat rustig smelten (au bain-marie).
Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil en doe in een hoge beker. Pureer met een staafmixer de avocado samen met de rest van de maple syrup en spatel door de gesmolten chocolade tot een glad mengsel.
Schep de chocoladecrème in een spuitzak met een spuitmondje en laat ca. 25 min. opstijven in de koelkast. Hak de bananenchips grof. Spuit kleine torentjes van de chocoladecrème op de karamelcupcakes en garneer met de grofgehakte bananenchips.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g kokosolie
150 g kokospalmsuiker
2 middelgrote eieren
7 el maplesyrup
2 bananen
150 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
1 mespunt zout
100 g pure chocolade 72%
1 avocado
75 g bananenchips
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes
papieren cupcakevormpjes
satéprikker
staafmixer
spuitzak met kartelmondje