Snelle kokosmakronen
Deze kokosmakronen maak je met maar 3 ingrediënten: eieren, kristalsuiker en gemalen kokos. Eitje!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Meng de suiker en kokos door de eiwitten. Doe het mengsel in een steelpan en verhit al roerend 3 min. op middelhoog vuur. Het mengsel mag niet verkleuren. Schep met 2 eetlepels 16 bergjes van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor minimaal 3 cm afstand tussen de bergjes. Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Snelle kokosmakronen
Deze kokosmakronen maak je met maar 3 ingrediënten: eieren, kristalsuiker en gemalen kokos. Eitje!
null porties
150 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Meng de suiker en kokos door de eiwitten. Doe het mengsel in een steelpan en verhit al roerend 3 min. op middelhoog vuur. Het mengsel mag niet verkleuren. Schep met 2 eetlepels 16 bergjes van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor minimaal 3 cm afstand tussen de bergjes. Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
200 g fijne kristalsuiker
200 g AH biologisch kokosrasp
Dit heb je nodig
bakpapier