Kokosmakronen met chocolade
bewaar
bewaar

Kokosmakronen met chocolade

Kokosmakronen zijn héél simpel te maken en vers het allerlekkerst.

10 min. bereiden / 15 min. oventijd

4 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een ruime kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Voeg het kokos en de suiker toe aan de eiwitten en meng met een houten lepel snel tot een samenhangend beslag/deeg.

Schep met 2 eetlepels 10 onregelmatige bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen.

Breek of hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een glazen of metalen kom die in een pan kan worden gehangen. Zet een pan op het vuur met een laagje water er in. Houd tegen de kook aan en hang de kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade (au bain-marie).

Besprenkel de bovenkanten van de kokosmakronen met behulp van een vork met chocolade.

variatietipVoeg het rasp van 1 limoen en 2 tl geraspte verse gember toe aan het beslag.
variatietipVoeg 3 el uitgelekte boerenjongens (rozijnen in rum) toe aan het beslag.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kokosmakronen met chocolade

Kokosmakronen zijn héél simpel te maken en vers het allerlekkerst.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig