Kokosmakronen-nestjes met paaseitjes
Krijg je visite voor Pasen? Zet deze vrolijke gebakjes met paaseitjes op tafel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Meng de suiker en het kokos door de eiwitten. Doe het mengsel in een pan en verhit al roerend 3 min. op middelhoog vuur. Het mengsel mag niet verkleuren.
Schep met 2 eetlepels bergjes per portie van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor minimaal 5 cm afstand tussen de bergjes. Maak met een lepel (of je vinger!) een gat in het midden, zodat er een soort kransjes ontstaan. Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Besprenkel de makronen met behulp van een vork met de gesmolten chocolade. Laat 1 uur afkoelen. Leg de eitjes in het nestje.
Vogelnestje van zelfgemaakte kokosmakronen met paaseitjes
Instructievideo - 00:25 min.
Kokosmakronen-nestjes met paaseitjes
Krijg je visite voor Pasen? Zet deze vrolijke gebakjes met paaseitjes op tafel.
nagerecht
null porties
290 kcal
5 min. bereiden
60 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Meng de suiker en het kokos door de eiwitten. Doe het mengsel in een pan en verhit al roerend 3 min. op middelhoog vuur. Het mengsel mag niet verkleuren.
Schep met 2 eetlepels bergjes per portie van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor minimaal 5 cm afstand tussen de bergjes. Maak met een lepel (of je vinger!) een gat in het midden, zodat er een soort kransjes ontstaan. Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Besprenkel de makronen met behulp van een vork met de gesmolten chocolade. Laat 1 uur afkoelen. Leg de eitjes in het nestje.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
200 g fijne kristalsuiker
200 g gemalen kokos
100 g pure chocolade
4 Delicate witte ruimte-eitjes
4 Delicate witte framboos-eitjes
4 Delicate wit-pistache-praline eitjes
Dit heb je nodig
bakpapier