Kokosmakronen-nestjes met paaseitjes
bewaar
bewaar

Kokosmakronen-nestjes met paaseitjes

Krijg je visite voor Pasen? Zet deze vrolijke gebakjes met paaseitjes op tafel.

5 min. bereiden / 20 min. oventijd / 1 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Meng de suiker en het kokos door de eiwitten. Doe het mengsel in een pan en verhit al roerend 3 min. op middelhoog vuur. Het mengsel mag niet verkleuren.

Schep met 2 eetlepels bergjes per portie van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor minimaal 5 cm afstand tussen de bergjes. Maak met een lepel (of je vinger!) een gat in het midden, zodat er een soort kransjes ontstaan. Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Besprenkel de makronen met behulp van een vork met de gesmolten chocolade. Laat 1 uur afkoelen. Leg de eitjes in het nestje.

variatietipJe kunt ook andere paaseitjes gebruiken.

Vogelnestje van zelfgemaakte kokosmakronen met paaseitjes

Instructievideo - 00:25 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kokosmakronen-nestjes met paaseitjes

Krijg je visite voor Pasen? Zet deze vrolijke gebakjes met paaseitjes op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig