Cookiefries
Elke dag wordt patatdag! Maar dan wel een klein beetje anders...
Aan de slag
Doe de boter en ¾ van de suiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Mix de eieren en het vanille-extract erdoor. Voeg de bloem en het zout toe en mix tot een samenhangend deeg. Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een plak van 1 cm dik en verdeel (tussen het bakpapier) over een bakplaat. Leg 2 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de bovenste laag bakpapier en snijd het deeg voorzichtig in frietjes van 8 x 1 cm. Bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 20 min. gaar. De koekfrietjes mogen niet te bruin worden. Serveer met de chocoladepasta en aardbeienjam.
Cookiefries
Elke dag wordt patatdag! Maar dan wel een klein beetje anders...
null personen
440 kcal
10 min. bereiden
120 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Doe de boter en ¾ van de suiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Mix de eieren en het vanille-extract erdoor. Voeg de bloem en het zout toe en mix tot een samenhangend deeg. Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een plak van 1 cm dik en verdeel (tussen het bakpapier) over een bakplaat. Leg 2 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de bovenste laag bakpapier en snijd het deeg voorzichtig in frietjes van 8 x 1 cm. Bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 20 min. gaar. De koekfrietjes mogen niet te bruin worden. Serveer met de chocoladepasta en aardbeienjam.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g ongezouten roomboter
150 g fijne kristalsuiker
2 middelgrote eieren
1 tl vanille-extract
300 g tarwebloem
½ tl zout
5 el witte chocoladepasta
5 el aardbeienjam
Dit heb je nodig
bakpapier