Groentesoep met witte bonen en geitenkaas
Geef je groentesoep eens een upgrade met witte bonen, geitenkaas en versgebakken croutons.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 185 °C. Snijd de prei in ringen van 1 cm dik, was ze en laat uitlekken in een vergiet. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.
Verhit de helft van de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de prei 5 min. Voeg de aardappel toe en bak 3 min. mee. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur koken met het deksel op de pan.
Snijd ondertussen het brood in blokjes van 1 cm. en de knoflook fijn. Meng het brood met de knoflook, rest van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 15 min. krokant in de oven. Schep halverwege om.
Doe de witte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en tuinerwten toe aan de soep, breng aan de kook en laat nog 5 min. op laag vuur koken.
Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de croutons en de geitenkaas.
Groentesoep met witte bonen en geitenkaas
Geef je groentesoep eens een upgrade met witte bonen, geitenkaas en versgebakken croutons.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
40 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 185 °C. Snijd de prei in ringen van 1 cm dik, was ze en laat uitlekken in een vergiet. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.
Verhit de helft van de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de prei 5 min. Voeg de aardappel toe en bak 3 min. mee. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur koken met het deksel op de pan.
Snijd ondertussen het brood in blokjes van 1 cm. en de knoflook fijn. Meng het brood met de knoflook, rest van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 15 min. krokant in de oven. Schep halverwege om.
Doe de witte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en tuinerwten toe aan de soep, breng aan de kook en laat nog 5 min. op laag vuur koken.
Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de croutons en de geitenkaas.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 preien
200 g vastkokende aardappelen
4 el milde olijfolie
2 groentebouillonblokjes
1½ l kraanwater
4 sneetjes volkorenbrood
3 tenen knoflook
800 g witte bonen in blik
250 g diepvries fijne tuinerwten
100 g verse geitenkaas naturel 45+
Dit heb je nodig
soeppan
bakpapier