Mosterdsoep met witte bonen
bewaar
bewaar

Mosterdsoep met witte bonen

Mosterdsoep die ook nog eens goed vult? Doe er witte bonen in.

40 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de knolselderij en snijd in gelijke stukken van 2 cm. Was de prei, halveer in de lengte en snijd in stukken.

Verhit de milde olijfolie in een soeppan en bak de ui, knoflook en prei 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knolselderij toe en bak 2 min. mee. Roer regelmatig.

Verkruimel de bouillonblokjes erboven en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken met het deksel op de pan.

Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de dille fijn. Voeg de bonen en mosterd toe en breng opnieuw aan de kook. 

Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de soep over de borden, bestrooi met de dille en besprenkel met de extra vierge olie.

vegatipVervang voor vegetarische soep de kippenbouillonblokjes door groentebouillonblokjes. 
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mosterdsoep met witte bonen

Mosterdsoep die ook nog eens goed vult? Doe er witte bonen in.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig