Volkorenspaghetti met romige witte-bonensaus en prei
bewaar
bewaar

Volkorenspaghetti met romige witte-bonensaus en prei

Een romige spaghetti die ook nog eens gezond is? Deze pastasaus krijgt haar romigheid namelijk van de witte bonen en knolselderij. Ook lekker met gehakte, gezouten walnoten!

35 min. bereiden / 30 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de milde olijfolie en rooster ca. 15 min. in de oven.

Snijd ondertussen de prei in halve ringen van 1 cm en snijd de knoflook fijn. Schep de prei, knoflook, de rest van de milde olijfolie en de dragon door de knolselderij op de bakplaat en rooster nog ca. 15 min.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Giet de pasta af, maar vang 400 ml (per 4 personen) kookvocht op. Doe de bonen, de helft van het geroosterde knolselderij-preimengsel en het opgevangen kookvocht in de hoge beker van de staafmixer. Pureer tot een gladde puree.

Schep de helft van de rest van het knolselderij-preimengsel, de bonenpuree, extra vierge olijfolie en het citroenrasp door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de pasta over borden en verdeel de rest van het knolselderij-preimengsel erover.

serveertipLekker met gehakte, ongezouten walnoten.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Volkorenspaghetti met romige witte-bonensaus en prei

Een romige spaghetti die ook nog eens gezond is? Deze pastasaus krijgt haar romigheid namelijk van de witte bonen en knolselderij. Ook lekker met gehakte, gezouten walnoten!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig