Volkorenspaghetti met romige witte-bonensaus en prei
Een romige spaghetti die ook nog eens gezond is? Deze pastasaus krijgt haar romigheid namelijk van de witte bonen en knolselderij. Ook lekker met gehakte, gezouten walnoten!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de milde olijfolie en rooster ca. 15 min. in de oven.
Snijd ondertussen de prei in halve ringen van 1 cm en snijd de knoflook fijn. Schep de prei, knoflook, de rest van de milde olijfolie en de dragon door de knolselderij op de bakplaat en rooster nog ca. 15 min.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Giet de pasta af, maar vang 400 ml (per 4 personen) kookvocht op. Doe de bonen, de helft van het geroosterde knolselderij-preimengsel en het opgevangen kookvocht in de hoge beker van de staafmixer. Pureer tot een gladde puree.
Schep de helft van de rest van het knolselderij-preimengsel, de bonenpuree, extra vierge olijfolie en het citroenrasp door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over borden en verdeel de rest van het knolselderij-preimengsel erover.
Volkorenspaghetti met romige witte-bonensaus en prei
Een romige spaghetti die ook nog eens gezond is? Deze pastasaus krijgt haar romigheid namelijk van de witte bonen en knolselderij. Ook lekker met gehakte, gezouten walnoten!
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
35 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de milde olijfolie en rooster ca. 15 min. in de oven.
Snijd ondertussen de prei in halve ringen van 1 cm en snijd de knoflook fijn. Schep de prei, knoflook, de rest van de milde olijfolie en de dragon door de knolselderij op de bakplaat en rooster nog ca. 15 min.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Giet de pasta af, maar vang 400 ml (per 4 personen) kookvocht op. Doe de bonen, de helft van het geroosterde knolselderij-preimengsel en het opgevangen kookvocht in de hoge beker van de staafmixer. Pureer tot een gladde puree.
Schep de helft van de rest van het knolselderij-preimengsel, de bonenpuree, extra vierge olijfolie en het citroenrasp door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over borden en verdeel de rest van het knolselderij-preimengsel erover.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g knolselderij
2 el milde olijfolie
600 g verse preien
3 tenen knoflook
2 tl gedroogde dragon
300 g volkorenspaghetti
360 g witte bonen in pot
½ citroen
2 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker