Vissticks met witte bonensalade
Verdikkie, het is weer tijd voor een visstickie. Lekker met een wittebonensalade ernaast.
Aan de slag
Snijd de prei in ringen, doe in een vergiet en was ze onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snijd de uien in halve ringen.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de prei met de ui 15 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg na 10 min. de azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak ondertussen de sperziebonen schoon, laat het sierlijke puntje zitten en halveer ze. Kook de sperziebonen 6 min. en giet af.
Doe de witte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vissticks in 7-8 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege. Snijd de peterselie fijn.
Meng in een ruime kom de witte bonen met de prei, ui, sperziebonen, mosterd en peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de vissticks met de wittebonensalade.
Vissticks met witte bonensalade
Verdikkie, het is weer tijd voor een visstickie. Lekker met een wittebonensalade ernaast.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de prei in ringen, doe in een vergiet en was ze onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snijd de uien in halve ringen.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de prei met de ui 15 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg na 10 min. de azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak ondertussen de sperziebonen schoon, laat het sierlijke puntje zitten en halveer ze. Kook de sperziebonen 6 min. en giet af.
Doe de witte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vissticks in 7-8 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege. Snijd de peterselie fijn.
Meng in een ruime kom de witte bonen met de prei, ui, sperziebonen, mosterd en peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de vissticks met de wittebonensalade.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 prei
3 middelgrote uien
4 el milde olijfolie
2 el wittewijnazijn
150 g verse sperziebonen
800 g witte bonen in blik
15 vissticks
30 g verse krulpeterselie
1 el grove mosterd