Rijkgevulde groentesoep
Een bijzonder lekkere variant op traditionele groentesoep: met tuinboontjes, boerenkool en cannellibonen.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de cannellinibonen uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Snijd de rozemarijnnaaldjes fijn. Voeg met de knoflook toe aan de ui en fruit 5 min. op laag vuur.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Voeg de aardappelen met de tuinboontjes, boerenkool, cannellinibonen, bouillon en het water toe aan het ui-knoflookmengsel.
Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur de blaadjes van het basilicum, strooi erover en serveer.
Rijkgevulde groentesoep
Instructievideo - 02:43 min.
Rijkgevulde groentesoep
Een bijzonder lekkere variant op traditionele groentesoep: met tuinboontjes, boerenkool en cannellibonen.
hoofdgerecht
null personen
255 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de cannellinibonen uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Snijd de rozemarijnnaaldjes fijn. Voeg met de knoflook toe aan de ui en fruit 5 min. op laag vuur.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Voeg de aardappelen met de tuinboontjes, boerenkool, cannellinibonen, bouillon en het water toe aan het ui-knoflookmengsel.
Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur de blaadjes van het basilicum, strooi erover en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
400 g cannellinibonen in blik
2 el traditionele olijfolie
1 stuk takje rozemarijn
2 vastkokende aardappelen
300 g diepvries fijne tuinbonen
150 g gesneden boerenkool
1½ l groentebouillontablet
1½ l kraanwater
15 g verse basilicum