Tomatensoep met garnalen en kikkererwten
bewaar
bewaar

Tomatensoep met garnalen en kikkererwten

Deze maaltijdsoep met garnalen is zilt, stevig en toch lekker fris.

15 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 1 min. Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil ervan af en pers de vrucht uit.

Voeg het sinaasappelrasp, de takjes rozemarijn en de garnalen toe aan de ui en bak 1 min. op middelhoog vuur mee.

Snijd de bloemkoolroosjes grof en voeg met de mix voor tomaten-groentesoep, het sinaasappelsap en de gepelde tomaten toe aan het uimengsel. Druk de tomaten fijn met de achterkant van een houten lepel, voeg het water toe en breng de soep al roerend aan de kook.

Draai het vuur laag en laat de soep nog 6 min. doorkoken. Voeg de laatste 2 min. de kikkererwten toe. Roer door, verwijder de takjes rozemarijn en serveer.

combinatietipLekker met AH Excellent Liefde & Passie petit beurre (brood).

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomatensoep met garnalen en kikkererwten

Deze maaltijdsoep met garnalen is zilt, stevig en toch lekker fris.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig