Tomatensoep met garnalen en kikkererwten
Deze maaltijdsoep met garnalen is zilt, stevig en toch lekker fris.
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 1 min. Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil ervan af en pers de vrucht uit.
Voeg het sinaasappelrasp, de takjes rozemarijn en de garnalen toe aan de ui en bak 1 min. op middelhoog vuur mee.
Snijd de bloemkoolroosjes grof en voeg met de mix voor tomaten-groentesoep, het sinaasappelsap en de gepelde tomaten toe aan het uimengsel. Druk de tomaten fijn met de achterkant van een houten lepel, voeg het water toe en breng de soep al roerend aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep nog 6 min. doorkoken. Voeg de laatste 2 min. de kikkererwten toe. Roer door, verwijder de takjes rozemarijn en serveer.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Tomatensoep met garnalen en kikkererwten
Deze maaltijdsoep met garnalen is zilt, stevig en toch lekker fris.
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 1 min. Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil ervan af en pers de vrucht uit.
Voeg het sinaasappelrasp, de takjes rozemarijn en de garnalen toe aan de ui en bak 1 min. op middelhoog vuur mee.
Snijd de bloemkoolroosjes grof en voeg met de mix voor tomaten-groentesoep, het sinaasappelsap en de gepelde tomaten toe aan het uimengsel. Druk de tomaten fijn met de achterkant van een houten lepel, voeg het water toe en breng de soep al roerend aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep nog 6 min. doorkoken. Voeg de laatste 2 min. de kikkererwten toe. Roer door, verwijder de takjes rozemarijn en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
150 g gesneden uien
1 medium handsinaasappel
7½ g takjes rozemarijn
300 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
350 g bloemkoolroosjes
1 pakje tomaten-groentesoep
400 g gepelde tomaten in blik
1 l kraanwater
800 g kikkererwten in blik