Minestrone met garnalen
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen, de peen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise) en verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
Verhit de olie in een grote soeppan. Bak de ui, peen, sperziebonen en tomatenpuree 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg 2 liter water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Voeg als de soep kookt de bonen en pasta toe. Kook in 10 min. gaar op middelhoog vuur.
Voeg de spinazie in delen toe. Voeg ook de garnalen toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de soep tot de garnalen roze en gaar zijn. Dat duurt ongeveer 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de soep in 8 kommen en garneer met de dille.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Minestrone met garnalen
voorgerecht
null personen
235 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen, de peen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise) en verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
Verhit de olie in een grote soeppan. Bak de ui, peen, sperziebonen en tomatenpuree 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg 2 liter water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Voeg als de soep kookt de bonen en pasta toe. Kook in 10 min. gaar op middelhoog vuur.
Voeg de spinazie in delen toe. Voeg ook de garnalen toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de soep tot de garnalen roze en gaar zijn. Dat duurt ongeveer 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de soep in 8 kommen en garneer met de dille.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
1 winterpeen
200 g verse sperziebonen
3 el traditionele olijfolie
140 g tomatenpuree
2 l kraanwater
3 visbouillontabletten
400 g cannellinibonen in blik
200 g schelpjespasta
300 g verse spinazie
500 g diepvries rauwe gepelde garnalen
15 g verse dille