Minestrone
Groentesoep XL, door alle ingrediënten rijkgevuld op z’n Italiaans. Schuif aan!
Aan de slag
Snipper de ui en snijd het spek in blokjes.
Verhit de boter in een soeppan of braadpan met dikke bodem. Bak het ontbijtspek 5 min. op laag vuur. Voeg de ui toe en bak 10 min. mee.
Schil de aardappelen en winterpeen. Snijd de peen, courgette en aardappel in blokjes (brunoise). Voeg de peen en courgette toe aan het spek-uienmengsel en bak nog 2 min.
Voeg de aardappel, doperwten en rijst met het water en bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel schuin op de pan 35 min. koken.
Roer de soep door en controleer of de groenten en rijst gaar zijn. Laat anders nog 10 min. koken. Laat de bonen uitlekken.
Schep de spinazie en bonen door de soep en kook nog 2 min. tot de spinazie is geslonken en de bonen warm zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep in borden of kommen en besprenkel met wat olijfolie.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Minestrone
Groentesoep XL, door alle ingrediënten rijkgevuld op z’n Italiaans. Schuif aan!
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
30 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui en snijd het spek in blokjes.
Verhit de boter in een soeppan of braadpan met dikke bodem. Bak het ontbijtspek 5 min. op laag vuur. Voeg de ui toe en bak 10 min. mee.
Schil de aardappelen en winterpeen. Snijd de peen, courgette en aardappel in blokjes (brunoise). Voeg de peen en courgette toe aan het spek-uienmengsel en bak nog 2 min.
Voeg de aardappel, doperwten en rijst met het water en bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel schuin op de pan 35 min. koken.
Roer de soep door en controleer of de groenten en rijst gaar zijn. Laat anders nog 10 min. koken. Laat de bonen uitlekken.
Schep de spinazie en bonen door de soep en kook nog 2 min. tot de spinazie is geslonken en de bonen warm zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep in borden of kommen en besprenkel met wat olijfolie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
150 g gerookt ontbijtspek
10 g ongezouten roomboter
200 g vastkokende aardappelen
125 g winterpeen
1 courgette
200 g verse doperwten
75 g risottorijst
1 l kraanwater
1 kippenbouillontablet
400 g cannellinibonen in blik
150 g verse spinazie
1 el olijfolie extra vierge