Risotto met kalfssaucijs
Liefde en geduld: dat zijn de ingrediënten voor deze Italiaanse klassieker.
Aan de slag
Doe de kippenbouillontabletten met het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 x 1 cm. Verwijder het vel van de kalfssaucijzen en snijd het worstvlees in stukjes.
Verhit 25 g boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de risotto toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de worst 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de risotto van het vuur. Meng de worst en courgette erdoor en rasp de gele schil van de citroen erboven. Schep om en laat 3 min. afgedekt staan.
Risotto met kalfssaucijs maken
Instructievideo - 06:29 min.
Risotto met kalfssaucijs
Liefde en geduld: dat zijn de ingrediënten voor deze Italiaanse klassieker.
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe de kippenbouillontabletten met het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 x 1 cm. Verwijder het vel van de kalfssaucijzen en snijd het worstvlees in stukjes.
Verhit 25 g boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de risotto toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de worst 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de risotto van het vuur. Meng de worst en courgette erdoor en rasp de gele schil van de citroen erboven. Schep om en laat 3 min. afgedekt staan.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kippenbouillontabletten
1 l kraanwater
1 ui
2 tenen knoflook
2 courgettes
4 kalfssaucijzen
50 g ongezouten roomboter
300 g risottorijst
1 citroen