Makkelijke risotto
Makkelijke risotto is voortaan het motto!
Aan de slag
Maak de bouillon met het tablet en het water. Houd warm op een laag vuurtje. Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.
Voeg na 15 min de prei toe. Halveer ondertussen de tomaten en voeg deze in de laatste 5 min. toe aan de risotto. De tomaten zorgen ook voor extra vocht. Rasp ondertussen de Pecorino. Neem de pan van het vuur en schep de ¾ van de kaas erdoor. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de kaas. Bestrooi met versgemalen zwarte peper.
Makkelijke risotto
Instructievideo - 00:24 min.
Makkelijke risotto
Makkelijke risotto is voortaan het motto!
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Maak de bouillon met het tablet en het water. Houd warm op een laag vuurtje. Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.
Voeg na 15 min de prei toe. Halveer ondertussen de tomaten en voeg deze in de laatste 5 min. toe aan de risotto. De tomaten zorgen ook voor extra vocht. Rasp ondertussen de Pecorino. Neem de pan van het vuur en schep de ¾ van de kaas erdoor. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de kaas. Bestrooi met versgemalen zwarte peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kippenbouillontablet
750 ml heet water
30 g ongezouten roomboter
300 g risottorijst
400 g gesneden prei
500 g snoeptomaatjes
100 g Pecorino Romano