Eenpersoonsrisotto
Risotto voor een persoon te veel moeite? Niet met dit recept. Lekker romige risotto binnen een half uur op tafel.
Aan de slag
Snipper de sjalot. Snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een pannetje met dikke bodem en fruit hierin op laag vuur de sjalot en de knoflook 1 min. Voeg de rijst toe en fruit 2 min. mee.
Verwarm ondertussen de fond met het water in een steelpan. Blus de rijst af met de wijn en laat grotendeels verdampen. Voeg de champignons en de snijbonen toe. Voeg steeds een scheut hete bouillon toe en roer door tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min. Het mengsel hoort wat smeuïg te zijn.
Rasp de kaas. Roer door de risotto en bestrooi met zwarte peper.
Eenpersoonsrisotto
Risotto voor een persoon te veel moeite? Niet met dit recept. Lekker romige risotto binnen een half uur op tafel.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot. Snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een pannetje met dikke bodem en fruit hierin op laag vuur de sjalot en de knoflook 1 min. Voeg de rijst toe en fruit 2 min. mee.
Verwarm ondertussen de fond met het water in een steelpan. Blus de rijst af met de wijn en laat grotendeels verdampen. Voeg de champignons en de snijbonen toe. Voeg steeds een scheut hete bouillon toe en roer door tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min. Het mengsel hoort wat smeuïg te zijn.
Rasp de kaas. Roer door de risotto en bestrooi met zwarte peper.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sjalot
1 teen knoflook
20 g ongezouten roomboter
75 g risottorijst
200 ml Lacroix kalfsfond
100 ml kraanwater
50 ml droge witte wijn
125 g kleintje gesneden champignons
200 g kleintje gesneden snijbonen
30 g Pecorino Romano