Aspergerisotto met pecorino
Aan de slag
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Zet de asperges in de aspergepan en vul deze met zo veel water dat de koppen er nog bovenuit steken. Of kook de asperges in een gewone pan, waar ze liggend in passen. Breng aan de kook met de deksel op de pan en zet het vuur na 5 min. uit. Laat afgedekt 10-15 min. staan. Snijd ondertussen 3 cm van de onderkant van de groene asperges en kook ze in 6 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water.
Verhit ondertussen 25 g boter en fruit de sjalot en knoflook 2 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee. Schep er een soepopscheplepel kookwater van de witte asperges bij. Roer tot het vocht helemaal is opgenomen. Voeg dan weer een lepel toe. Ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Snijd de asperges in stukken en roer door de risotto. Zet het vuur uit, schep de rest van de boter, kaas en peper en zout erdoor en serveer direct.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Aspergerisotto met pecorino
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Zet de asperges in de aspergepan en vul deze met zo veel water dat de koppen er nog bovenuit steken. Of kook de asperges in een gewone pan, waar ze liggend in passen. Breng aan de kook met de deksel op de pan en zet het vuur na 5 min. uit. Laat afgedekt 10-15 min. staan. Snijd ondertussen 3 cm van de onderkant van de groene asperges en kook ze in 6 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water.
Verhit ondertussen 25 g boter en fruit de sjalot en knoflook 2 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee. Schep er een soepopscheplepel kookwater van de witte asperges bij. Roer tot het vocht helemaal is opgenomen. Voeg dan weer een lepel toe. Ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Snijd de asperges in stukken en roer door de risotto. Zet het vuur uit, schep de rest van de boter, kaas en peper en zout erdoor en serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g witte asperges
500 g groene asperges
50 g boter
1 sjalot
1 teen knoflook
300 g risottorijst
100 g Pecorino Romano