Aspergerisotto met parmaham
Aan de slag
Verhit in een pan met dikke bodem de boter en bak hierin de risottokorrels totdat alle korrels glanzen. Schenk de room erbij en laat alles al roerend sudderen tot al het vocht is opgenomen. Schenk er met een soeplepel bouillon bij en blijf roeren. Schenk er telkens opnieuw een lepel bouillon bij als de vorige hoeveelheid vocht is opgenomen. Ga verder met de witte wijn als de bouillon op is. Kook intussen in ruim kokend water de aspergetips in 2 min. gaar. Bak de parmaham in een droge koekenpan knapperig, laat afkoelen en breek in stukken. Roer net voor het serveren het grootste deel van het basilicum, de kaas, de ham en de aspergetips door de gare risotto. Bestrooi met de rest van het basilicum, de kaas, de ham en de aspergetips.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Aspergerisotto met parmaham
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit in een pan met dikke bodem de boter en bak hierin de risottokorrels totdat alle korrels glanzen. Schenk de room erbij en laat alles al roerend sudderen tot al het vocht is opgenomen. Schenk er met een soeplepel bouillon bij en blijf roeren. Schenk er telkens opnieuw een lepel bouillon bij als de vorige hoeveelheid vocht is opgenomen. Ga verder met de witte wijn als de bouillon op is. Kook intussen in ruim kokend water de aspergetips in 2 min. gaar. Bak de parmaham in een droge koekenpan knapperig, laat afkoelen en breek in stukken. Roer net voor het serveren het grootste deel van het basilicum, de kaas, de ham en de aspergetips door de gare risotto. Bestrooi met de rest van het basilicum, de kaas, de ham en de aspergetips.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g roomboter
300 g risottorijst
125 ml slagroom
750 ml kippenbouillon
100 ml droge witte wijn
1 bakje groene aspergetips
75 g Parmaham
1 bakje verse basilicum
50 g Grana Padano