Risotto met Parmaham
Zachtjes gaar gestoofd in witte wijn, romig geworden door de Parmezaanse kaas en geserveerd met gegrilde groente, mmm.
Aan de slag
Week de saffraandraadjes in warm water. Vul de vleesfond aan met water tot 9 dl (per 4 personen). Breng het aan de kook en los de bouillontablet erin op.
Snipper de ui. Snijd de ham in fijne reepjes. Verhit de helft van de boter in een pan en fruit de ham en ui zachtjes ca. 3 min. Roer de rijst erdoor en bak al omscheppend ca. 2 min. mee op laag vuur.
Voeg de wijn toe en laat al roerend op halfhoog vuur door de rijst opnemen. Voeg de hete bouillon al roerend langzaam toe. Roer de saffraan met weekwater erdoor. Kook de risotto onafgedekt in ca. 25 min. zachtjes gaar. Rasp ondertussen de kaas grof.
Breng de risotto op smaak met peper. Roer de rest van de boter en de helft van de kaas erdoor. Serveer met de rest van de kaas.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Risotto met Parmaham
Zachtjes gaar gestoofd in witte wijn, romig geworden door de Parmezaanse kaas en geserveerd met gegrilde groente, mmm.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Week de saffraandraadjes in warm water. Vul de vleesfond aan met water tot 9 dl (per 4 personen). Breng het aan de kook en los de bouillontablet erin op.
Snipper de ui. Snijd de ham in fijne reepjes. Verhit de helft van de boter in een pan en fruit de ham en ui zachtjes ca. 3 min. Roer de rijst erdoor en bak al omscheppend ca. 2 min. mee op laag vuur.
Voeg de wijn toe en laat al roerend op halfhoog vuur door de rijst opnemen. Voeg de hete bouillon al roerend langzaam toe. Roer de saffraan met weekwater erdoor. Kook de risotto onafgedekt in ca. 25 min. zachtjes gaar. Rasp ondertussen de kaas grof.
Breng de risotto op smaak met peper. Roer de rest van de boter en de helft van de kaas erdoor. Serveer met de rest van de kaas.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 mg saffraan
3 el kraanwater
380 ml vleesfond
1 rundvleesbouillontablet
1 ui
4 plakken parmaham
25 g ongezouten roomboter
350 g risottorijst
150 ml droge witte wijn
75 g Parmigiano Reggiano