Risotto met Parmaham
bewaar
bewaar

Risotto met Parmaham

Zachtjes gaar gestoofd in witte wijn, romig geworden door de Parmezaanse kaas en geserveerd met gegrilde groente, mmm.

50 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Week de saffraandraadjes in warm water. Vul de vleesfond aan met water tot 9 dl (per 4 personen). Breng het aan de kook en los de bouillontablet erin op.

Snipper de ui. Snijd de ham in fijne reepjes. Verhit de helft van de boter in een pan en fruit de ham en ui zachtjes ca. 3 min. Roer de rijst erdoor en bak al omscheppend ca. 2 min. mee op laag vuur.

Voeg de wijn toe en laat al roerend op halfhoog vuur door de rijst opnemen. Voeg de hete bouillon al roerend langzaam toe. Roer de saffraan met weekwater erdoor. Kook de risotto onafgedekt in ca. 25 min. zachtjes gaar. Rasp ondertussen de kaas grof.

Breng de risotto op smaak met peper. Roer de rest van de boter en de helft van de kaas erdoor. Serveer met de rest van de kaas.

combinatietipLekker met gegrilde groente.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Risotto met Parmaham

Zachtjes gaar gestoofd in witte wijn, romig geworden door de Parmezaanse kaas en geserveerd met gegrilde groente, mmm.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig