Risotto met champignons en witte wijn
Op zoek naar een op en top herfstgerecht? Met deze klassieke risotto zit je goed.
Aan de slag
Snipper de ui. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de kruiden fijn, verwijder eventuele harde steeltjes.
Verhit ⅔ van de boter in een pan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Schep de rijst erdoor en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper. Voeg de helft van de champignons met de kruiden, de wijn en het water toe en breng aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven. Laat de rijst onafgedekt ca. 20 min. zachtjes koken tot bijna al het vocht is opgenomen.
Verhit ondertussen een koekenpan en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de kaas. Verhit de rest van de boter in een pan en roerbak de rest van de champignons 4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de helft van de kaas door de risotto. Verdeel de risotto over de borden. Schep de gebakken champignons erop en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer de risotto met de rest van de geraspte kaas.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Risotto met champignons en witte wijn
Op zoek naar een op en top herfstgerecht? Met deze klassieke risotto zit je goed.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de kruiden fijn, verwijder eventuele harde steeltjes.
Verhit ⅔ van de boter in een pan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Schep de rijst erdoor en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper. Voeg de helft van de champignons met de kruiden, de wijn en het water toe en breng aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven. Laat de rijst onafgedekt ca. 20 min. zachtjes koken tot bijna al het vocht is opgenomen.
Verhit ondertussen een koekenpan en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de kaas. Verhit de rest van de boter in een pan en roerbak de rest van de champignons 4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de helft van de kaas door de risotto. Verdeel de risotto over de borden. Schep de gebakken champignons erop en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer de risotto met de rest van de geraspte kaas.
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 grote ui
400 g kastanjechampignons
10 g verse Italiaanse kruiden
60 g ongezouten roomboter
300 g risottorijst
200 ml droge witte wijn
700 ml kraanwater
1 kruidenbouillontablet
50 g pijnboompitten
75 g Parmigiano Reggiano