Risotto met pompoen en geitenkaas
Van risotto maak je een echt herfstgerecht met pompoen.
Aan de slag
Maak de pompoen schoon, schil en snijd hem in blokjes. Snipper de ui en knoflook. Ris de tijm van het takje. Hak de rest van de kruiden fijn (rozemarijn wordt niet gebruikt). Rooster in een droge wok de pijnboompitten. Laat op bord afkoelen. Verhit in een wok de olie en roerbak de pompoen ca. 3 min. Schep op een bord.
Schep de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit zachtjes de ui en knoflook ca. 2 min. Schep de rijst erdoor en blijf roeren totdat de korrels glazig zijn. Roer de sherry en driekwart van de kruiden erdoor. Verkruimel de bouillontablet boven de rijst en voor het water toe als alle sherry is opgenomen. Laat de rijst in ca. 15 min. op zacht vuur gaar worden.
Schep de pompoen erdoor en laat ca. 5 min. meewarmen. Verkruimel de geitenkaas. Schep de boter, Parmezaanse kaas, helft van de geitenkaas en pijnboompitten door de risotto. Neem de wok van het vuur en laat nog ca. 5 min. afgedekt nagaren. Schep de risotto op borden en verdeel de rest van de geitenkaas, pijnboompitten en kruiden erover.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Risotto met pompoen en geitenkaas
Van risotto maak je een echt herfstgerecht met pompoen.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Maak de pompoen schoon, schil en snijd hem in blokjes. Snipper de ui en knoflook. Ris de tijm van het takje. Hak de rest van de kruiden fijn (rozemarijn wordt niet gebruikt). Rooster in een droge wok de pijnboompitten. Laat op bord afkoelen. Verhit in een wok de olie en roerbak de pompoen ca. 3 min. Schep op een bord.
Schep de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit zachtjes de ui en knoflook ca. 2 min. Schep de rijst erdoor en blijf roeren totdat de korrels glazig zijn. Roer de sherry en driekwart van de kruiden erdoor. Verkruimel de bouillontablet boven de rijst en voor het water toe als alle sherry is opgenomen. Laat de rijst in ca. 15 min. op zacht vuur gaar worden.
Schep de pompoen erdoor en laat ca. 5 min. meewarmen. Verkruimel de geitenkaas. Schep de boter, Parmezaanse kaas, helft van de geitenkaas en pijnboompitten door de risotto. Neem de wok van het vuur en laat nog ca. 5 min. afgedekt nagaren. Schep de risotto op borden en verdeel de rest van de geitenkaas, pijnboompitten en kruiden erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g verse pompoen
1 ui
1 teen knoflook
20 g verse Italiaanse kruiden
3 el pijnboompitten
3 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
300 g risottorijst
100 ml sherry medium dry
1 kruidenbouillontablet
400 ml kraanwater
150 g zachte geitenkaas
1 el ongezouten roomboter
50 g Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
wok