Zalmfilet met geitenkaas uit de oven
Zalm en geitenkaas gaan verrassend goed samen in dit ovengerecht met Italiaanse kruiden.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de olie, citroenrasp, Italiaanse kruiden in een kom en breng op smaak met peper. Snijd de zalmfilet in gelijke stukken, wrijf in met peper, zout en citroensap.
Leg de stukken zalm naast elkaar in het bakblik. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs op de zalm. Sprenkel het kruidenmengsel erover. Bak de zalm in het midden van de oven in 10-15 min. gaar, tot de geitenkaas begint te kleuren.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Zalmfilet met geitenkaas uit de oven
Zalm en geitenkaas gaan verrassend goed samen in dit ovengerecht met Italiaanse kruiden.
hoofdgerecht
null personen
385 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de olie, citroenrasp, Italiaanse kruiden in een kom en breng op smaak met peper. Snijd de zalmfilet in gelijke stukken, wrijf in met peper, zout en citroensap.
Leg de stukken zalm naast elkaar in het bakblik. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs op de zalm. Sprenkel het kruidenmengsel erover. Bak de zalm in het midden van de oven in 10-15 min. gaar, tot de geitenkaas begint te kleuren.
combinatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ citroen
2 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
500 g verse zalmfilets
120 g zachte geitenkaas
Dit heb je nodig
bakblik