Zalmfilet met geitenkaas uit de oven
bewaar
bewaar

Zalmfilet met geitenkaas uit de oven

Zalm en geitenkaas gaan verrassend goed samen in dit ovengerecht met Italiaanse kruiden.

10 min. bereiden / 15 min. oventijd

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de olie, citroenrasp, Italiaanse kruiden in een kom en breng op smaak met peper. Snijd de zalmfilet in gelijke stukken, wrijf in met peper, zout en citroensap.

Leg de stukken zalm naast elkaar in het bakblik. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs op de zalm. Sprenkel het kruidenmengsel erover. Bak de zalm in het midden van de oven in 10-15 min. gaar, tot de geitenkaas begint te kleuren.

combinatietipLekker met in de schil gefrituurde aardappelpartjes.
combinatietipBroccolisalade: kook kleine roosjes broccoli in 3-4 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef af met koud water en laat ze goed uitlekken. Meng de broccoliroosjes met wat citroensap en olijfolie en schep ze om met in stukjes gesneden zwarte olijven en gedroogde tomaat.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalmfilet met geitenkaas uit de oven

Zalm en geitenkaas gaan verrassend goed samen in dit ovengerecht met Italiaanse kruiden.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig