Kruidige zalmfilet uit de oven
Lekker én mooi, dit korstje van venkel, paprikapoeder, peterselie en dille.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de zalm in de ovenschaal en druppel er olijfolie overheen. Strooi er peper, zout, venkelzaad en paprikapoeder over. Snijd de peterselie en dille fijn (houd 1 takje peterselie achter) en strooi de fijngesneden kruiden over de zalm. Wentel de zalm in alle smaakmakers tot de zalm aan alle kanten bedekt is.
Halveer de citroen. Leg de citroenhelften in de ovenschaal. Laat het geheel 15 min. marineren. Bak de zalm ca. 20 min. in de oven, of tot de zalm net gaar is. Knijp de citroenhelften voorzichtig uit boven de zalm. Doe de zalm over op een mooie serveerschaal.
Kruidige zalmfilet uit de oven
Lekker én mooi, dit korstje van venkel, paprikapoeder, peterselie en dille.
hoofdgerecht
null personen
280 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de zalm in de ovenschaal en druppel er olijfolie overheen. Strooi er peper, zout, venkelzaad en paprikapoeder over. Snijd de peterselie en dille fijn (houd 1 takje peterselie achter) en strooi de fijngesneden kruiden over de zalm. Wentel de zalm in alle smaakmakers tot de zalm aan alle kanten bedekt is.
Halveer de citroen. Leg de citroenhelften in de ovenschaal. Laat het geheel 15 min. marineren. Bak de zalm ca. 20 min. in de oven, of tot de zalm net gaar is. Knijp de citroenhelften voorzichtig uit boven de zalm. Doe de zalm over op een mooie serveerschaal.
vegatip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse zalmfilets
1 el traditionele olijfolie
1 mespunt venkelzaad
1 mespunt paprikapoeder
2 takjes verse platte peterselie
2 takjes diepvries dille
1 citroen
Dit heb je nodig
ovenschaal