Traybake met groenten, aardappel en muntolie
Deze gezonde traybake is een presentje uit de oven. De frisse muntolie maakt het helemaal af.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien in parten. Boen de aardappelen schoon en snijd in parten. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd hem in kleine stukjes. Ris de naalden van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
Verdeel de aardappel, ui en broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de rozemarijn en besprenkel met ⅓ van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout, schep om en bak in de oven in ca. 30 min.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Haal de bakplaat na 15 min. uit de oven en schep om. Verdeel de tuinerwten en bonen erover en bak nog ca. 20 min.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Snijd de rest in parten. Doe de muntblaadjes met de knoflook, 1 el citroensap en –rasp (per 4 personen), de rest van de olie, peper in een keukenmachine en mix tot een gladde olie.
Haal de bakplaat uit de oven, besprenkel met de helft van de muntolie en serveer met de partjes citroen.
Traybake met groenten, aardappel en muntolie
Deze gezonde traybake is een presentje uit de oven. De frisse muntolie maakt het helemaal af.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien in parten. Boen de aardappelen schoon en snijd in parten. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd hem in kleine stukjes. Ris de naalden van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
Verdeel de aardappel, ui en broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de rozemarijn en besprenkel met ⅓ van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout, schep om en bak in de oven in ca. 30 min.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Haal de bakplaat na 15 min. uit de oven en schep om. Verdeel de tuinerwten en bonen erover en bak nog ca. 20 min.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Snijd de rest in parten. Doe de muntblaadjes met de knoflook, 1 el citroensap en –rasp (per 4 personen), de rest van de olie, peper in een keukenmachine en mix tot een gladde olie.
Haal de bakplaat uit de oven, besprenkel met de helft van de muntolie en serveer met de partjes citroen.
resttip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
1 kg vastkokende aardappel
600 g broccoli
2 takjes verse rozemarijn
6 el milde olijfolie
400 g witte bonen in blik
200 g diepvries fijne tuinerwten
1 citroen
20 g verse munt
1 teen knoflook
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenmachine