Gepofte aardappel met venkel-kikkerwtensalade
De alledaagse pieper krijgt een upgrade door hem te poffen in de oven en te beleggen met gebakken rode ui en muntyoghurt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verpak elke aardappel afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 45 min. in de oven.
Snijd ondertussen de onderkant en de stelen van de venkel. Bewaar het groen en snijd grof. Snijd de venkelknollen in de lengte in flinterdunne plakken, dit gaat het makkelijkst met een mandoline. Schil de winterpeen en rasp grof. Giet de kikkererwten af en spoel onder koud stromend water af. Laat goed uitlekken.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de munt fijn en meng met de plantaardige yoghurt, ⅓ van de olie en komijn. Meng de venkel, peen en kikkererwten met ⅔ van de muntyoghurt en breng op smaak met 1-2 el citroensap, 1 tl -rasp (per 4 personen), peper en eventueel zout.
Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de uien ca. 5 min. op middelhoog vuur, schep regelmatig om.
Haal de aardappelen uit de oven, verdeel over de borden en open de bovenkant. Snijd de aardappelen in de lengte in. Schep de rest van de muntyoghurt erop en, verdeel de gebakken uien erover en breng op smaak met peper. Verdeel de salade erbij en bestrooi met het venkelgroen.
Gepofte aardappel met venkel-kikkerwtensalade
De alledaagse pieper krijgt een upgrade door hem te poffen in de oven en te beleggen met gebakken rode ui en muntyoghurt.
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
25 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verpak elke aardappel afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 45 min. in de oven.
Snijd ondertussen de onderkant en de stelen van de venkel. Bewaar het groen en snijd grof. Snijd de venkelknollen in de lengte in flinterdunne plakken, dit gaat het makkelijkst met een mandoline. Schil de winterpeen en rasp grof. Giet de kikkererwten af en spoel onder koud stromend water af. Laat goed uitlekken.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de munt fijn en meng met de plantaardige yoghurt, ⅓ van de olie en komijn. Meng de venkel, peen en kikkererwten met ⅔ van de muntyoghurt en breng op smaak met 1-2 el citroensap, 1 tl -rasp (per 4 personen), peper en eventueel zout.
Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de uien ca. 5 min. op middelhoog vuur, schep regelmatig om.
Haal de aardappelen uit de oven, verdeel over de borden en open de bovenkant. Snijd de aardappelen in de lengte in. Schep de rest van de muntyoghurt erop en, verdeel de gebakken uien erover en breng op smaak met peper. Verdeel de salade erbij en bestrooi met het venkelgroen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 vastkokende aardappelen
350 g venkelknollen
300 g winterpeen
400 g kikkererwten in blik
1 citroen
7½ g verse munt
100 g variatie op yoghurt griekse stijl
3 el milde olijfolie
1 tl gemalen komijnzaad
2 rode uien
Dit heb je nodig
bakpapier
aluminiumfolie
mandoline