Rijstsalade met kidneybonen, komkommer en ei
Saladeparade! Met rijst, kidneybonen, komkommer en ei zet je deze kleurrijke salade op tafel.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een grote kom.
Kook ondertussen de eieren 8 min. en snijd in parten. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Snijd de komkommer en tomaten in blokjes van een ½ cm. Snijd de koriander fijn.
Meng de rijst met de bonen, komkommer, tomaat, koriander, azijn en olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rijstsalade over de borden en verdeel de eieren erover.
Rijstsalade met kidneybonen, komkommer en ei
Saladeparade! Met rijst, kidneybonen, komkommer en ei zet je deze kleurrijke salade op tafel.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een grote kom.
Kook ondertussen de eieren 8 min. en snijd in parten. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Snijd de komkommer en tomaten in blokjes van een ½ cm. Snijd de koriander fijn.
Meng de rijst met de bonen, komkommer, tomaat, koriander, azijn en olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rijstsalade over de borden en verdeel de eieren erover.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g langgraanrijst
3 middelgrote eieren
800 g kidneybonen in blik
1 komkommer
400 g romatomaten
15 g verse koriander
3 el rodewijnazijn
4 el extra vierge olijfolie