Kidneybonen-maissalade met gepaneerde broccoli
Meng kidneybonen met mais en je hebt de basis voor je kidneybonen-maissalade. Tomaten, ui, peterselie en olie erbij en klaar. Lekker bij de knapperige, gepaneerde broccoli.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de stronk van de broccoli en snijd in de lengte in plakken van 1 cm dik en de plakken in repen van 1 cm. Snijd de rest van de broccoli in roosjes van 1 cm. Rasp de grano padano.
Meng de broccoli met de kaas, maizena, het paneermeel, de helft van de olie en peper in een ruime kom. Verdeel de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 25 min. knapperig en gaar. Schep halverwege om.
Doe ondertussen de bonen en mais in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snipper de uien en snijd de peterselie fijn. Snijd de tomaat in blokjes van een ½ cm. Meng de kidneybonen en mais met de ui, peterselie, tomaat, azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout
Verdeel de broccoli over de borden en serveer met de salade.
Kidneybonen-maissalade met gepaneerde broccoli
Meng kidneybonen met mais en je hebt de basis voor je kidneybonen-maissalade. Tomaten, ui, peterselie en olie erbij en klaar. Lekker bij de knapperige, gepaneerde broccoli.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
35 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de stronk van de broccoli en snijd in de lengte in plakken van 1 cm dik en de plakken in repen van 1 cm. Snijd de rest van de broccoli in roosjes van 1 cm. Rasp de grano padano.
Meng de broccoli met de kaas, maizena, het paneermeel, de helft van de olie en peper in een ruime kom. Verdeel de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 25 min. knapperig en gaar. Schep halverwege om.
Doe ondertussen de bonen en mais in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snipper de uien en snijd de peterselie fijn. Snijd de tomaat in blokjes van een ½ cm. Meng de kidneybonen en mais met de ui, peterselie, tomaat, azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout
Verdeel de broccoli over de borden en serveer met de salade.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g broccoli
50 g Grana Padano
2 tl maizena
50 g paneermeel
4 el milde olijfolie
800 g kidneybonen in blik
450 g mais in blik
2 rode uien
20 g verse platte peterselie
1 tomaat
2 el rodewijnazijn
Dit heb je nodig
bakpapier