Rucolasalade met bonen en ei
Vegetarische maaltijdsalade met een lichtpittige mosterddressing.
Aan de slag
Laat de limabonen uitlekken en snijd de uien in dunne ringen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook in 8 min. beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en laat afkoelen.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Klop een dressing van de olie, azijn en mosterd. Schenk over de sperziebonen en meng de ui, bonen en rucola erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de eieren in de lengte in parten en verdeel over de salade.
Rucolasalade met bonen en ei
Instructievideo - 02:51 min.
Rucolasalade met bonen en ei
Vegetarische maaltijdsalade met een lichtpittige mosterddressing.
hoofdgerecht
null personen
360 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de limabonen uitlekken en snijd de uien in dunne ringen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook in 8 min. beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en laat afkoelen.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Klop een dressing van de olie, azijn en mosterd. Schenk over de sperziebonen en meng de ui, bonen en rucola erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de eieren in de lengte in parten en verdeel over de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g limabonen in blik
2 rode uien
350 g verse sperziebonen
4 middelgrote eieren
5 el olijfolie extra vierge
1 el azijn
1 el fijne mosterd
75 g rucola