Lauwwarme rijstsalade met tonijn en venkel
bewaar
bewaar

Lauwwarme rijstsalade met tonijn en venkel

Gek op tonijn? Probeer dan deze lauwwarme rijstsalade met tonijn uit blik en venkel. De zacht zoete smaak van gebakken ui gaat perfect samen met de zoute tonijn en friszure augurk.

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst in 10 min. beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met het deksel op de pan staan tot gebruik.

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de venkelknol in parten van een ½ cm. Snijd de peterselie fijn, maar houd het blad en de stelen apart.

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui, venkelparten en peterseliestelen 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd ondertussen de augurken in blokjes van een ½ cm en de sla in repen van 1 cm. Laat de tonijn uitlekken.

Meng de rijst in een grote kom met de gebakken ui en venkel, augurk, sla en tonijn. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

Bestrooi de salade met de peterselieblaadjes en de rest van de olijfolie en serveer lauwwarm.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lauwwarme rijstsalade met tonijn en venkel

Gek op tonijn? Probeer dan deze lauwwarme rijstsalade met tonijn uit blik en venkel. De zacht zoete smaak van gebakken ui gaat perfect samen met de zoute tonijn en friszure augurk.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig