Lauwwarme rijstsalade met tonijn en venkel
Gek op tonijn? Probeer dan deze lauwwarme rijstsalade met tonijn uit blik en venkel. De zacht zoete smaak van gebakken ui gaat perfect samen met de zoute tonijn en friszure augurk.
Aan de slag
Kook de rijst in 10 min. beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met het deksel op de pan staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de venkelknol in parten van een ½ cm. Snijd de peterselie fijn, maar houd het blad en de stelen apart.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui, venkelparten en peterseliestelen 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de augurken in blokjes van een ½ cm en de sla in repen van 1 cm. Laat de tonijn uitlekken.
Meng de rijst in een grote kom met de gebakken ui en venkel, augurk, sla en tonijn. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Bestrooi de salade met de peterselieblaadjes en de rest van de olijfolie en serveer lauwwarm.
Lauwwarme rijstsalade met tonijn en venkel
Gek op tonijn? Probeer dan deze lauwwarme rijstsalade met tonijn uit blik en venkel. De zacht zoete smaak van gebakken ui gaat perfect samen met de zoute tonijn en friszure augurk.
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst in 10 min. beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met het deksel op de pan staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de venkelknol in parten van een ½ cm. Snijd de peterselie fijn, maar houd het blad en de stelen apart.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui, venkelparten en peterseliestelen 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de augurken in blokjes van een ½ cm en de sla in repen van 1 cm. Laat de tonijn uitlekken.
Meng de rijst in een grote kom met de gebakken ui en venkel, augurk, sla en tonijn. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Bestrooi de salade met de peterselieblaadjes en de rest van de olijfolie en serveer lauwwarm.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g langgraanrijst
2 middelgrote uien
1 venkelknol
10 g verse platte peterselie
4 el extra vierge olijfolie
3 zoetzure augurken
½ krop ijsbergsla
320 g tonijnstukken in water