Aardappelsalade met tonijn
Deze salade is perfect voor drukke avonden: in 15 minuten klaar en lekker licht.
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de ui in halve ringen en halveer de cherrytomaatjes. Kook de krieltjes in water met zout in 10 tot 15 min. tot ze gaar zijn. Kook ondertussen de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Giet de blikjes tonijnstukken in olijfolie af en gebruik de helft van de olie om knoflookolie te maken. Pers hiervoor de knoflook boven de olie. Snijd de peterselie grof. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Giet de sperziebonen af en spoel koud onder stromend water. Giet de krieltjes af, meng de knoflookolie erdoor en laat afkoelen tot lauwwarm. Schep de sperziebonen, pijnboompitten, ui en tomaten door de aardappelen. Breng op smaak met peper.
Schep de aardappelsalade op de borden. Verdeel de tonijn in grove stukken erover. Bestrooi de salade met de peterselie. Bon appétit!
Aardappelsalade met tonijn
Instructievideo - 03:15 min.
Aardappelsalade met tonijn
Deze salade is perfect voor drukke avonden: in 15 minuten klaar en lekker licht.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de ui in halve ringen en halveer de cherrytomaatjes. Kook de krieltjes in water met zout in 10 tot 15 min. tot ze gaar zijn. Kook ondertussen de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Giet de blikjes tonijnstukken in olijfolie af en gebruik de helft van de olie om knoflookolie te maken. Pers hiervoor de knoflook boven de olie. Snijd de peterselie grof. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Giet de sperziebonen af en spoel koud onder stromend water. Giet de krieltjes af, meng de knoflookolie erdoor en laat afkoelen tot lauwwarm. Schep de sperziebonen, pijnboompitten, ui en tomaten door de aardappelen. Breng op smaak met peper.
Schep de aardappelsalade op de borden. Verdeel de tonijn in grove stukken erover. Bestrooi de salade met de peterselie. Bon appétit!
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g verse sperziebonen
1 rode ui
250 g cherrytomaten
800 g krieltjes
320 g tonijnstukken in olijfolie
1 teen knoflook
20 g verse platte peterselie
2 el pijnboompitten