Rijstsalade met venkel, bosui en rucola 
bewaar
bewaar

Rijstsalade met venkel, bosui en rucola 

Rijst in huis? Maak er salade van! Deze rijstsalade met venkel, bosui, rozijnen, amandelen en rucola zit boordevol smaakmakers. Peterselie en appelciderazijn erover en klaar is je kleurrijke bord.

25 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Doe de rijst in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Kook de rijst 10 min. in ruim kokend water. Giet af, doe terug in de pan, meng de rozijnen erdoor en laat tot gebruik staan met het deksel erop.

Snijd ondertussen de rode uien in halve ringen. Snijd het wit van de bosuitjes in stukken van 2 cm, bewaar het groen.

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de rode ui en het wit van de bosui 5 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur laag en laat nog 10 min. garen op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Halveer ondertussen de venkel en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in flinterdunne plakjes. Hak de amandelen grof. Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes en de peterselie fijn.

Meng de rijst met de gebakken ui, venkel, rucola, azijn, het groen van de bosui en de rest van de olie in een grote kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep op een schaal en bestrooi met de amandel en peterselie.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijstsalade met venkel, bosui en rucola 

Rijst in huis? Maak er salade van! Deze rijstsalade met venkel, bosui, rozijnen, amandelen en rucola zit boordevol smaakmakers. Peterselie en appelciderazijn erover en klaar is je kleurrijke bord.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig