Rijstsalade met venkel, bosui en rucola
Rijst in huis? Maak er salade van! Deze rijstsalade met venkel, bosui, rozijnen, amandelen en rucola zit boordevol smaakmakers. Peterselie en appelciderazijn erover en klaar is je kleurrijke bord.
Aan de slag
Doe de rijst in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Kook de rijst 10 min. in ruim kokend water. Giet af, doe terug in de pan, meng de rozijnen erdoor en laat tot gebruik staan met het deksel erop.
Snijd ondertussen de rode uien in halve ringen. Snijd het wit van de bosuitjes in stukken van 2 cm, bewaar het groen.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de rode ui en het wit van de bosui 5 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur laag en laat nog 10 min. garen op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer ondertussen de venkel en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in flinterdunne plakjes. Hak de amandelen grof. Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes en de peterselie fijn.
Meng de rijst met de gebakken ui, venkel, rucola, azijn, het groen van de bosui en de rest van de olie in een grote kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep op een schaal en bestrooi met de amandel en peterselie.
Rijstsalade met venkel, bosui en rucola
Rijst in huis? Maak er salade van! Deze rijstsalade met venkel, bosui, rozijnen, amandelen en rucola zit boordevol smaakmakers. Peterselie en appelciderazijn erover en klaar is je kleurrijke bord.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe de rijst in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Kook de rijst 10 min. in ruim kokend water. Giet af, doe terug in de pan, meng de rozijnen erdoor en laat tot gebruik staan met het deksel erop.
Snijd ondertussen de rode uien in halve ringen. Snijd het wit van de bosuitjes in stukken van 2 cm, bewaar het groen.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de rode ui en het wit van de bosui 5 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur laag en laat nog 10 min. garen op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer ondertussen de venkel en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in flinterdunne plakjes. Hak de amandelen grof. Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes en de peterselie fijn.
Meng de rijst met de gebakken ui, venkel, rucola, azijn, het groen van de bosui en de rest van de olie in een grote kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep op een schaal en bestrooi met de amandel en peterselie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g langgraanrijst
50 g rozijnen
3 rode uien
5 bosuitjes
4 el traditionele olijfolie
1 venkelknol
50 g gezouten amandelen
20 g verse platte peterselie
85 g rucola
2 el appelciderazijn