Rijstsalade met geroosterde wortel, venkel, sinaasappel en geitenkaas
De zelfgemaakte sinaasappel-honing dressing maakt deze rijstsalade helemaal af.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de winterpenen in schuine plakken van 1 cm. Snijd de onderkant en de stelen van de venkel, halveer en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne parten van een ½ cm. Snijd de rode uien in parten.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng alle groenten met ⅔ van de olie, de helft van de honing, het sinaasappelrasp, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat 5 min. afkoelen op een schaal. Meng de rest van de olie met de overige honing en 3 el sinaasappelsap (per 4 personen) tot een dressing.
Meng de rijst met de dressing, geroosterde groenten en de helft van de geitenkaas. Schep de rucola erdoor en bestrooi met de rest van de geitenkaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rijstsalade met geroosterde wortel, venkel, sinaasappel en geitenkaas
De zelfgemaakte sinaasappel-honing dressing maakt deze rijstsalade helemaal af.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de winterpenen in schuine plakken van 1 cm. Snijd de onderkant en de stelen van de venkel, halveer en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne parten van een ½ cm. Snijd de rode uien in parten.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng alle groenten met ⅔ van de olie, de helft van de honing, het sinaasappelrasp, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat 5 min. afkoelen op een schaal. Meng de rest van de olie met de overige honing en 3 el sinaasappelsap (per 4 personen) tot een dressing.
Meng de rijst met de dressing, geroosterde groenten en de helft van de geitenkaas. Schep de rucola erdoor en bestrooi met de rest van de geitenkaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g winterpenen
1 venkel
2 rode uien
1 sinaasappel
3 el milde olijfolie
2 el honing
300 g basmatirijst
100 g geitenkaasbolletjes
85 g rucola