Rijstsalade met geitenkaas, bloemkool en sinaasappel-sesamdressing
Wat is er nou lekkerder in de zomer dan een supersnelle rijstsalade?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 oC. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bloemkool in 4 parten. Snijd de stronk en de roosjes in stukjes van ca. 1 cm. Snijd de rode ui in parten. Leg de bloemkool, eventueel de bloemkoolbladeren en de ui op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er ⅕ van de olie over. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster de bloemkool ca. 12 min. in het midden van de oven goudbruin en knapperig.
Schil en rasp ondertussen de kurkuma en de knoflook, meng met ⅖ van de olie. Neem de groenten uit de oven en meng de kurkumaolie erdoor.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 4 min. lichtbruin, schep regelmatig om. Snijd de dadels aan 1 kant open, verwijder de pit en snijd in kleine stukjes. Spoel de rijst onder koud stromend water, laat uitlekken in een vergiet.
Meng de rest van de olie, het sesamzaad, het sinaasappelsap, de tahin en het water tot een dressing. Meng de bloemkool met de rijst en schep de dressing en dadels erdoor. Verkruimel de geitenkaas erover.
Breng op smaak met vers gemalen peper en eventueel zout.
Rijstsalade met geitenkaas, bloemkool en sinaasappel-sesamdressing
Wat is er nou lekkerder in de zomer dan een supersnelle rijstsalade?
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
15 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 oC. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bloemkool in 4 parten. Snijd de stronk en de roosjes in stukjes van ca. 1 cm. Snijd de rode ui in parten. Leg de bloemkool, eventueel de bloemkoolbladeren en de ui op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er ⅕ van de olie over. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster de bloemkool ca. 12 min. in het midden van de oven goudbruin en knapperig.
Schil en rasp ondertussen de kurkuma en de knoflook, meng met ⅖ van de olie. Neem de groenten uit de oven en meng de kurkumaolie erdoor.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 4 min. lichtbruin, schep regelmatig om. Snijd de dadels aan 1 kant open, verwijder de pit en snijd in kleine stukjes. Spoel de rijst onder koud stromend water, laat uitlekken in een vergiet.
Meng de rest van de olie, het sesamzaad, het sinaasappelsap, de tahin en het water tot een dressing. Meng de bloemkool met de rijst en schep de dressing en dadels erdoor. Verkruimel de geitenkaas erover.
Breng op smaak met vers gemalen peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
1 bloemkool
1 rode ui
5 el extra vierge olijfolie
25 g verse kurkuma (geelwortel)
1 teen knoflook
2 el sesamzaad
100 g medjouldadels zonder pit
4 el sinaasappelsap
1 el tahin wit
1 el water
120 g verse geitenkaas naturel
Dit heb je nodig
bakpapier