Rijstsalade met geitenkaas, bloemkool en sinaasappel-sesamdressing
bewaar
bewaar

Rijstsalade met geitenkaas, bloemkool en sinaasappel-sesamdressing

Wat is er nou lekkerder in de zomer dan een supersnelle rijstsalade?

15 min. bereiden / 12 min. oventijd

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 oC. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bloemkool in 4 parten. Snijd de stronk en de roosjes in stukjes van ca. 1 cm. Snijd de rode ui in parten. Leg de bloemkool, eventueel de bloemkoolbladeren en de ui op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er ⅕ van de olie over. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster de bloemkool ca. 12 min. in het midden van de oven goudbruin en knapperig.

Schil en rasp ondertussen de kurkuma en de knoflook, meng met ⅖ van de olie. Neem de groenten uit de oven en meng de kurkumaolie erdoor.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 4 min. lichtbruin, schep regelmatig om. Snijd de dadels aan 1 kant open, verwijder de pit en snijd in kleine stukjes. Spoel de rijst onder koud stromend water, laat uitlekken in een vergiet.

Meng de rest van de olie, het sesamzaad, het sinaasappelsap, de tahin en het water tot een dressing. Meng de bloemkool met de rijst en schep de dressing en dadels erdoor. Verkruimel de geitenkaas erover.

Breng op smaak met vers­ gemalen peper en eventueel zout.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijstsalade met geitenkaas, bloemkool en sinaasappel-sesamdressing

Wat is er nou lekkerder in de zomer dan een supersnelle rijstsalade?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig