Lentecouscous met geitenkaas
Aan de slag
Doe de couscous in een ruime schaal en meng er het zout, de komijn en geelwortel door. Schenk er het kokende water bij en laat 10 min. staan. Roer los met een vork.
Kook ondertussen de doperwtjes in 4 min. beetgaar. Giet af en voeg toe aan de couscous. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en de munt fijn. Voeg de abrikozen samen met de munt toe. Pers de limoen uit en voeg het limoensap en de olie toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas over de couscous en serveer.
Lentecouscous met geitenkaas
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe de couscous in een ruime schaal en meng er het zout, de komijn en geelwortel door. Schenk er het kokende water bij en laat 10 min. staan. Roer los met een vork.
Kook ondertussen de doperwtjes in 4 min. beetgaar. Giet af en voeg toe aan de couscous. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en de munt fijn. Voeg de abrikozen samen met de munt toe. Pers de limoen uit en voeg het limoensap en de olie toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas over de couscous en serveer.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g couscous
1 tl zout
1 tl gemalen komijn
2 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
250 ml kokend water
400 g verse doperwten
250 g gedroogde abrikozen zonder pit
15 g verse munt
1 limoen
5 el traditionele olijfolie
150 g zachte geitenkaas