Couscous met abrikozen en kaas
Ook als je snel klaar moet zijn, kun je best exotisch koken. Deze couscous heeft door de abrikozen en kruiden een Marokkaans tintje.
Aan de slag
Doe de couscous in een schaal, schenk het kokend water erover en laat 10 min. afgedekt staan. Snijd de knoflook fijn.
Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en bak de hutspotgroenten, komijn en knoflook 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de abrikozen in stukjes en het basilicum in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Klop de rest van de olie met de honing tot een dressing.
Roer de couscous los met een vork en meng de dressing, hutspotgroenten, abrikozen, het basilicum en amandelschaafsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de kaas erover en serveer.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Couscous met abrikozen en kaas
Ook als je snel klaar moet zijn, kun je best exotisch koken. Deze couscous heeft door de abrikozen en kruiden een Marokkaans tintje.
hoofdgerecht
null personen
780 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de couscous in een schaal, schenk het kokend water erover en laat 10 min. afgedekt staan. Snijd de knoflook fijn.
Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en bak de hutspotgroenten, komijn en knoflook 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de abrikozen in stukjes en het basilicum in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Klop de rest van de olie met de honing tot een dressing.
Roer de couscous los met een vork en meng de dressing, hutspotgroenten, abrikozen, het basilicum en amandelschaafsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de kaas erover en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g couscous
350 ml kokend water
2 tenen knoflook
8 el arachideolie
800 g fijngesneden hutspotgroenten
3 tl gemalen komijn
75 g gewelde abrikozen zonder pit
15 g verse basilicum
30 g amandelschaafsel
3 el bloemenhoning
150 g Blue d'Auvergne blauwaderkaas 50+