Couscous met gestoofde paprika en garnalen
Fluweelzacht meets pittig: dit is een gerecht van uitersten.
Aan de slag
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in dunne reepjes. Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de paprika en ui 3 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en voeg 2 el azijn, de honing en het kraanwater toe. Laat 15 min. zachtjes stoven.
Doe de couscous in een schaal samen met de geelwortel, komijn en zout naar smaak. Schenk er het kokende water over, roer door en laat 5 min. staan. Roer de couscous los met een vork. Breng op smaak met de rest van de olie en azijn.
Voeg de gestoofde paprika en ui en de garnalen toe.
Couscous met gestoofde paprika en garnalen
Instructievideo - 02:18 min.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Couscous met gestoofde paprika en garnalen
Fluweelzacht meets pittig: dit is een gerecht van uitersten.
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in dunne reepjes. Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de paprika en ui 3 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en voeg 2 el azijn, de honing en het kraanwater toe. Laat 15 min. zachtjes stoven.
Doe de couscous in een schaal samen met de geelwortel, komijn en zout naar smaak. Schenk er het kokende water over, roer door en laat 5 min. staan. Roer de couscous los met een vork. Breng op smaak met de rest van de olie en azijn.
Voeg de gestoofde paprika en ui en de garnalen toe.
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode paprika's
2 uien
5 el olijfolie voor pizza
3 el rodewijnazijn
1 el vloeibare honing
50 ml kraanwater
250 g couscous
1 el gemalen geelwortel (kurkuma)
1 tl gemalen komijn
250 ml kokend water
150 g roze garnalen