Vegan wentelteefjes 
bewaar
bewaar

Vegan wentelteefjes 

Uitgebreid brunchen is in het weekend onze favoriete hobby. En bij brunch mogen wentelteefjes natuurlijk niet ontbreken. Maar dan wel de vegan variant!

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Boen de mandarijnen, rasp de oranje schil. Pel de mandarijnen, haal de partjes los, verwijder de witte draadjes en halveer de partjes in de breedte. Bewaar gekoeld tot gebruik. Pel de bananen en doe met de haverdrink, het vanille-extract, de maizena en zout in de blender en mix tot een glad beslag.

Snijd 8 sneetjes brood van 1 cm. De rest van het brood gebruik je niet.

Wentel de sneetjes brood een voor een door het beslag en stapel ze op een bord. Schenk de rest van het beslag over de broodstapel. Laat intrekken.

Verhit de helft van de margarine in een ruime koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 min. lichtbruin. Keer halverwege. Neem ze uit de pan, verhit de rest van de boter en bak de rest van de wentelteefjes lichtbruin. Meng ondertussen het plantaardige alternatief voor vanilleyoghurt met het mandarijnrasp.

Verdeel de wentelteefjes over 4 platte borden en verdeel het plantaardige alternatief voor vanilleyoghurt en mandarijnpartjes erover.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan wentelteefjes 

Uitgebreid brunchen is in het weekend onze favoriete hobby. En bij brunch mogen wentelteefjes natuurlijk niet ontbreken. Maar dan wel de vegan variant!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig