Eggs benedict met gerookte zalm
bewaar
bewaar

Eggs benedict met gerookte zalm

Och wat een verukkelijke combinatie is dit toch. Een heerlijk gepocheerd eitje, romige hollandaisesaus, groene asperges en gerookte zalm.

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de houtige onderkant van de asperges en kook in water met zout in 3-4 min. beetgaar. Laat uitlekken. Smelt de boter in een kleine (steel)pan op laag vuur. Breng in een andere steelpan een laagje water aan de kook.

Splits ⅓ van de eieren. Doe de eidooiers in een hittebestendige kom die in de steelpan past en het water niet raakt (au bain-marie). Voeg ¼ van de azijn en de mosterd toe. Zet de kom op de steelpan en klop de eidooiers met een garde los, totdat het mengsel iets warmer is dan kamertemperatuur (nog niet lauwwarm).

Voeg al kloppend druppelsgewijs de gesmolten boter toe tot de saus de dikte heeft van yoghurt. Dit duurt ca. 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit, maar houd de saus warm in de kom op de steelpan. Pers de halve citroen uit. Klop een ½ el citroensap (per 4 personen) door de saus.

Breng een laag van ca. 6 cm water aan de kook in een pan en voeg de rest van de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek het ei voorzichtig in een apart bakje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. Neem met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot alle eieren zijn gepocheerd.

Rooster het brood en verdeel de zalm en asperges erover. Leg de eieren op de asperges. Klop de saus los en schep over de eieren. Bestrooi met (versgemalen) peper.

bereidingstipEen andere manier om eieren te pocheren is in een heel grote, diepe pan. Vul die pan met water en voeg 75 ml azijn toe. Breng aan de kook. Draai als het water kookt het vuur laag zodat het zacht borrelt. Breek een voor een de eieren boven de pan. Pocheer de eieren 3 min. in water. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Eggs benedict

Instructievideo - 02:07 min.

Allerhande loves eggs benedict

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Eggs benedict met gerookte zalm

Och wat een verukkelijke combinatie is dit toch. Een heerlijk gepocheerd eitje, romige hollandaisesaus, groene asperges en gerookte zalm.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig