Eggs benedict met gerookte zalm
Och wat een verukkelijke combinatie is dit toch. Een heerlijk gepocheerd eitje, romige hollandaisesaus, groene asperges en gerookte zalm.
Aan de slag
Snijd de houtige onderkant van de asperges en kook in water met zout in 3-4 min. beetgaar. Laat uitlekken. Smelt de boter in een kleine (steel)pan op laag vuur. Breng in een andere steelpan een laagje water aan de kook.
Splits ⅓ van de eieren. Doe de eidooiers in een hittebestendige kom die in de steelpan past en het water niet raakt (au bain-marie). Voeg ¼ van de azijn en de mosterd toe. Zet de kom op de steelpan en klop de eidooiers met een garde los, totdat het mengsel iets warmer is dan kamertemperatuur (nog niet lauwwarm).
Voeg al kloppend druppelsgewijs de gesmolten boter toe tot de saus de dikte heeft van yoghurt. Dit duurt ca. 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit, maar houd de saus warm in de kom op de steelpan. Pers de halve citroen uit. Klop een ½ el citroensap (per 4 personen) door de saus.
Breng een laag van ca. 6 cm water aan de kook in een pan en voeg de rest van de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek het ei voorzichtig in een apart bakje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. Neem met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot alle eieren zijn gepocheerd.
Rooster het brood en verdeel de zalm en asperges erover. Leg de eieren op de asperges. Klop de saus los en schep over de eieren. Bestrooi met (versgemalen) peper.
Eggs benedict
Instructievideo - 02:07 min.
Allerhande loves eggs benedict
Instructievideo - 00:52 min.
Eggs benedict met gerookte zalm
Och wat een verukkelijke combinatie is dit toch. Een heerlijk gepocheerd eitje, romige hollandaisesaus, groene asperges en gerookte zalm.
null personen
545 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de houtige onderkant van de asperges en kook in water met zout in 3-4 min. beetgaar. Laat uitlekken. Smelt de boter in een kleine (steel)pan op laag vuur. Breng in een andere steelpan een laagje water aan de kook.
Splits ⅓ van de eieren. Doe de eidooiers in een hittebestendige kom die in de steelpan past en het water niet raakt (au bain-marie). Voeg ¼ van de azijn en de mosterd toe. Zet de kom op de steelpan en klop de eidooiers met een garde los, totdat het mengsel iets warmer is dan kamertemperatuur (nog niet lauwwarm).
Voeg al kloppend druppelsgewijs de gesmolten boter toe tot de saus de dikte heeft van yoghurt. Dit duurt ca. 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit, maar houd de saus warm in de kom op de steelpan. Pers de halve citroen uit. Klop een ½ el citroensap (per 4 personen) door de saus.
Breng een laag van ca. 6 cm water aan de kook in een pan en voeg de rest van de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek het ei voorzichtig in een apart bakje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. Neem met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot alle eieren zijn gepocheerd.
Rooster het brood en verdeel de zalm en asperges erover. Leg de eieren op de asperges. Klop de saus los en schep over de eieren. Bestrooi met (versgemalen) peper.
bereidingstip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g verse groene asperges
150 g ongezouten roomboter
6 middelgrote scharreleieren
60 ml witte wijnazijn
2 tl Franse mosterd
½ citroen
4 sneetjes AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood
100 g gerookte Schotse zalmfilet