Tempura spruitjes
Spruitjes komen natuurlijk al in snackformaat, maar met een tempura laagje worden ze nog lekkerder.
20 min. bereiden
9 ingrediënten
Aan de slag
Verhit de olie in een wok tot 200 °C. Maak ondertussen de spruitjes schoon.Splits de eieren en doe de dooiers in een kom. De eiwitten worden niet gebruikt. Doe de ijsblokjes in een schone theedoek en sla met een pan tot kleine stukjes. Doe de ijsstukjes bij de dooiers. Voeg het ijskoude water toe en klop met een garde door elkaar. Zeef de maizena en bloem erboven en voeg het zout toe. Klop heel kort met een vork tot een beslag. Er mogen nog klontjes in zitten.
Controleer of de olie heet genoeg is, door er een druppel beslag aan toe te voegen. Als het meteen begint te bruisen, dan is de olie heet genoeg.
Haal met een schuimspaan een kleine portie spruitjes door het beslag en laat vervolgens voorzichtig in de olie zakken. Frituur in ca. 2-3 min. goudbruin. Blijf ze een beetje omscheppen zodat ze niet aan elkaar plakken. Neem met een schuimspaan uit de olie. Herhaal tot alle spruitjes op zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer zo snel mogelijk. Serveer met de sojasaus. Je houdt nog wat beslag over.
Tempura spruitjes
Spruitjes komen natuurlijk al in snackformaat, maar met een tempura laagje worden ze nog lekkerder.
bijgerecht
null personen
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een wok tot 200 °C. Maak ondertussen de spruitjes schoon.Splits de eieren en doe de dooiers in een kom. De eiwitten worden niet gebruikt. Doe de ijsblokjes in een schone theedoek en sla met een pan tot kleine stukjes. Doe de ijsstukjes bij de dooiers. Voeg het ijskoude water toe en klop met een garde door elkaar. Zeef de maizena en bloem erboven en voeg het zout toe. Klop heel kort met een vork tot een beslag. Er mogen nog klontjes in zitten.
Controleer of de olie heet genoeg is, door er een druppel beslag aan toe te voegen. Als het meteen begint te bruisen, dan is de olie heet genoeg.
Haal met een schuimspaan een kleine portie spruitjes door het beslag en laat vervolgens voorzichtig in de olie zakken. Frituur in ca. 2-3 min. goudbruin. Blijf ze een beetje omscheppen zodat ze niet aan elkaar plakken. Neem met een schuimspaan uit de olie. Herhaal tot alle spruitjes op zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer zo snel mogelijk. Serveer met de sojasaus. Je houdt nog wat beslag over.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l zonnebloemolie
500 g spruitjes
3 middelgrote eieren
2 ijsblokjes
350 ml ijskoud water
3 el maizena
225 g tarwebloem
1 tl zout
50 ml sojasaus
Dit heb je nodig
schuimspaan