Koreaanse pannenkoek
Pajeon is een van de populairste gerechten in Korea en wij snappen wel waarom: de hartige pannenkoek met bosui is een heerlijke snack of het perfecte bijgerecht. Wij maken 'm met garnalen!
Aan de slag
Snijd de bosuitjes op maat van de koekenpan waarin je gaat bakken en halveer ze in de lengte. Schil de peen en rasp grof. Snijd de garnalen in kleine stukjes en de knoflook fijn.
Meng de suiker, sojasaus, rijstazijn, sesamolie en het water in een kom, roer tot de suiker is opgelost. Voeg de fijngesneden knoflook en chilivlokken toe. Houd apart.
Meng de bloem, het rijstmeel, de knoflookpoeder, uienpoeder en het zout in een grote mengkom. Maak een kuiltje in het midden, voeg het ijswater toe en meng met een garde tot een beslag. Klop de eieren los.
Verhit een koekenpan op hoog vuur. Voeg ¼ van de olie toe aan de pan. Haal de helft van de bosuitjes door het beslag en verdeel naast elkaar in de pan. Haal de helft van de garnalen door het beslag en verdeel over de bosuien. Verdeel hier de helft van de peen erover. Verdeel de helft van het beslag en de helft van het ei erover. Duw stevig met de spatel tussen de bosuitjes zodat het beslag overal tussen loopt.
Bak de pannenkoek 6-7 min. op hoog vuur tot de randjes knapperig en lichtbruin worden. Zet het vuur lager als de pannenkoek dreigt aan de branden. Druk de pannenkoek regelmatig aan met de spatel. Keer voorzichtig om en druk aan met de spatel. Giet nog ¼ van de olie langs de rand van de pan, in de pan en bak de pannenkoek nog 3–4 min. Keer nogmaals om en bak 1-2 min. op middelhoog vuur tot een krokante koek. Schep de pannenkoek op een grote snijplank of schaal en snijd in 8 punten. Herhaal voor de tweede pannenkoek.
Koreaanse pannenkoek
Pajeon is een van de populairste gerechten in Korea en wij snappen wel waarom: de hartige pannenkoek met bosui is een heerlijke snack of het perfecte bijgerecht. Wij maken 'm met garnalen!
bijgerecht
null porties
1060 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bosuitjes op maat van de koekenpan waarin je gaat bakken en halveer ze in de lengte. Schil de peen en rasp grof. Snijd de garnalen in kleine stukjes en de knoflook fijn.
Meng de suiker, sojasaus, rijstazijn, sesamolie en het water in een kom, roer tot de suiker is opgelost. Voeg de fijngesneden knoflook en chilivlokken toe. Houd apart.
Meng de bloem, het rijstmeel, de knoflookpoeder, uienpoeder en het zout in een grote mengkom. Maak een kuiltje in het midden, voeg het ijswater toe en meng met een garde tot een beslag. Klop de eieren los.
Verhit een koekenpan op hoog vuur. Voeg ¼ van de olie toe aan de pan. Haal de helft van de bosuitjes door het beslag en verdeel naast elkaar in de pan. Haal de helft van de garnalen door het beslag en verdeel over de bosuien. Verdeel hier de helft van de peen erover. Verdeel de helft van het beslag en de helft van het ei erover. Duw stevig met de spatel tussen de bosuitjes zodat het beslag overal tussen loopt.
Bak de pannenkoek 6-7 min. op hoog vuur tot de randjes knapperig en lichtbruin worden. Zet het vuur lager als de pannenkoek dreigt aan de branden. Druk de pannenkoek regelmatig aan met de spatel. Keer voorzichtig om en druk aan met de spatel. Giet nog ¼ van de olie langs de rand van de pan, in de pan en bak de pannenkoek nog 3–4 min. Keer nogmaals om en bak 1-2 min. op middelhoog vuur tot een krokante koek. Schep de pannenkoek op een grote snijplank of schaal en snijd in 8 punten. Herhaal voor de tweede pannenkoek.
serveertip:
vegatip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
16 bosuitjes
1 winterpeen
185 g roerbakgarnalen naturel
½ teen knoflook
1 el donkere basterdsuiker
1½ el sojasaus
2 el rijstazijn
¼ tl sesamolie
2 el kraanwater
¼ tl chilivlokken
125 g tarwebloem
2 el Smaakt rijstmeel
2 tl knoflookpoeder
2 tl uienpoeder
½ tl zout
350 ml ijskoud water
2 middelgrote eieren
8 el zonnebloemolie