BBQ gegrilde kipkluifjes met gochujang
Gegrilde kipkluifjes zijn altijd favoriet maar met gochujang, Koreaanse peperpasta, nog eens éxtra lekker!
Aan de slag
Schil de gember en rasp boven een grote kom. Meng de gochujang, zonnebloemolie, sesamolie, sojasaus, rijstazijn en suiker door de gember. Breng de marinade op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de kipkluifjes door de marinade, dek de kom af met vershoudfolie en marineer de kip minimaal 1 uur in de koelkast.
Steek ondertussen de barbecue aan. Haal de kip uit de marinade en gril op de barbecue in 25 min. gaar, keer regelmatig. Bestrijk halverwege nogmaals met de marinade.
Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringen. Snijd de limoen in parten. Leg de kip op een schaal en bestrooi met de bosui. Verdeel de limoenparten over de schaal.
BBQ gegrilde kipkluifjes met gochujang
Gegrilde kipkluifjes zijn altijd favoriet maar met gochujang, Koreaanse peperpasta, nog eens éxtra lekker!
bijgerecht
null personen
395 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Schil de gember en rasp boven een grote kom. Meng de gochujang, zonnebloemolie, sesamolie, sojasaus, rijstazijn en suiker door de gember. Breng de marinade op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de kipkluifjes door de marinade, dek de kom af met vershoudfolie en marineer de kip minimaal 1 uur in de koelkast.
Steek ondertussen de barbecue aan. Haal de kip uit de marinade en gril op de barbecue in 25 min. gaar, keer regelmatig. Bestrijk halverwege nogmaals met de marinade.
Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringen. Snijd de limoen in parten. Leg de kip op een schaal en bestrooi met de bosui. Verdeel de limoenparten over de schaal.
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
40 g verse gemberwortel
2 el gochujang Koreaanse chilipasta
1 el zonnebloemolie
1 el sesamolie
1 el sojasaus
1 el rijstazijn
1 el donkere basterdsuiker
1 kg kipkluifjes
2 bosuitjes
1 limoen
Dit heb je nodig
vershoudfolie
barbecue