Geroosterde aubergine met gochujang van de BBQ
Hot en spicy! Geef je BBQ wat meer pit door deze aubergines met gochujangsaus te bereiden. Serveer met een zelfgemaakte kimchisalade en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Halveer de aubergines in de lengte, laat het steeltje eraan zitten. Meng de sojasaus, gochujang, gembersiroop en 2 el sap van de kimchi (per 4 personen) met de olie. Snijd de snijkanten van de aubergines kruislings in en bestrijk met ⅓ van de gochujangsaus. Laat 5 min. intrekken en herhaal met weer ⅓.
Gril de aubergines 10 min., keer halverwege en bestrijk ondertussen met de rest van de marinade.
Snijd ondertussen de kimchi fijner, rasp de wortels grof en snijd de bosuitjes fijn. Meng door elkaar en serveer met de aubergine.
Geroosterde aubergine met gochujang van de BBQ
Hot en spicy! Geef je BBQ wat meer pit door deze aubergines met gochujangsaus te bereiden. Serveer met een zelfgemaakte kimchisalade en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
bijgerecht
null personen
130 kcal
25 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Halveer de aubergines in de lengte, laat het steeltje eraan zitten. Meng de sojasaus, gochujang, gembersiroop en 2 el sap van de kimchi (per 4 personen) met de olie. Snijd de snijkanten van de aubergines kruislings in en bestrijk met ⅓ van de gochujangsaus. Laat 5 min. intrekken en herhaal met weer ⅓.
Gril de aubergines 10 min., keer halverwege en bestrijk ondertussen met de rest van de marinade.
Snijd ondertussen de kimchi fijner, rasp de wortels grof en snijd de bosuitjes fijn. Meng door elkaar en serveer met de aubergine.
bereidingstip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
2 el sojasaus
1 el gochujang
1 el gembersiroop
2 el arachideolie
150 g kimchi in pot
200 g bos peen
3 bosuitjes
Dit heb je nodig
barbecue