Geroosterde aubergine met gochujang van de BBQ
bewaar
bewaar

Geroosterde aubergine met gochujang van de BBQ

Hot en spicy! Geef je BBQ wat meer pit door deze aubergines met gochujangsaus te bereiden. Serveer met een zelfgemaakte kimchisalade en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.

25 min. bereiden / 5 min. wachten

licht pittig

8 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Halveer de aubergines in de lengte, laat het steeltje eraan zitten. Meng de sojasaus, gochujang, gembersiroop en 2 el sap van de kimchi (per 4 personen) met de olie. Snijd de snijkanten van de aubergines kruislings in en bestrijk met ⅓ van de gochujangsaus. Laat 5 min. intrekken en herhaal met weer ⅓.

Gril de aubergines 10 min., keer halverwege en bestrijk ondertussen met de rest van de marinade.

Snijd ondertussen de kimchi fijner, rasp de wortels grof en snijd de bosuitjes fijn. Meng door elkaar en serveer met de aubergine.

bereidingstip De marinade en salade kun je 1 dag van tevoren maken.
combinatietipJe maakt de salade nog lekkerder door er 1 el geroosterde sesamzaadjes over te strooien; daarmee is het gerecht niet langer lactosevrij.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde aubergine met gochujang van de BBQ

Hot en spicy! Geef je BBQ wat meer pit door deze aubergines met gochujangsaus te bereiden. Serveer met een zelfgemaakte kimchisalade en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig