Sticky kippenvleugels van de bbq
Marineren kun je leren! Deze kippenvleugels marineer je eerst met o.a. 5-spice, gembersiroop en hoisin en hoeven daarna nog maar 12 min. op de bbq.
Aan de slag
Meng de 5-kruidenpoeder in een kom met de knoflookpoeder, sriracha, hoisinsaus, sesamolie, gembersiroop en sojasaus. Schep de kip erdoor. Laat afgedekt 30 min. marineren in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Neem de kip uit de marinade en gril op de barbecue in ca. 25 min. gaar. Keer regelmatig. Bestrijk tijdens het grillen regelmatig met behulp van de bakkwast met de marinade. Bestrooi met het sesamzaad.
Sticky kippenvleugels
Instructievideo - 00:35 min.
Sticky kippenvleugels van de bbq
Marineren kun je leren! Deze kippenvleugels marineer je eerst met o.a. 5-spice, gembersiroop en hoisin en hoeven daarna nog maar 12 min. op de bbq.
bijgerecht
null personen
400 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Meng de 5-kruidenpoeder in een kom met de knoflookpoeder, sriracha, hoisinsaus, sesamolie, gembersiroop en sojasaus. Schep de kip erdoor. Laat afgedekt 30 min. marineren in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Neem de kip uit de marinade en gril op de barbecue in ca. 25 min. gaar. Keer regelmatig. Bestrijk tijdens het grillen regelmatig met behulp van de bakkwast met de marinade. Bestrooi met het sesamzaad.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ el Chinese 5-kruidenpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 el sriracha
2 el hoisinsaus
2 el sesamolie
1 el gembersiroop
3 el sojasaus
1 kg kippenvleugels
1 el wit sesamzaad
Dit heb je nodig
barbecue
bakkwast