Iberico ribfingers met sojaglaze van de BBQ 
bewaar
bewaar

Iberico ribfingers met sojaglaze van de BBQ 

Houd je van spareribs? Dan moet je dit recept proberen! Een marinade vol smaak dankzij gember, soja en hoisin en... er zit geen bot in de ribfingers maar het vlees is minstens zo mals.

40 min. bereiden / 2 uur wachten

licht pittig

11 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Bereid de barbecue voor op indirecte hitte met een temperatuur van ca. 120 C. Bestrijk de ribfingers met de mosterd en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de ribfingers over de barbecue, sluit de deksel en gril 1 uur en 30 min. Keer regelmatig.

Schil ondertussen de gember en snijd samen met de knoflook in dunne plakjes. Doe de gember, knoflook, sojasaus, hoisin, rijstazijn, suiker en chilivlokken in een pan en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.

Bestrijk de ribfingers met een kwastje met de sojaglaze. Sluit de deksel weer en laat nog 30 min. garen. Bestrijk ze elke 10 min. met de glaze.

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Schep de ribfingers om met de overige glaze, verdeel over een schaal en bestrooi met de bosui en sesamzaad.

bereidingstipAls je geen barbecue hebt, waarbij je de temperatuur goed kunt meten en reguleren, kun je de ribfingers ook eerst in de oven garen: 1½ uur op 130 C. Bestrijk ze daarna met de glaze en rooster ze 20-30 min. af op het minder hete gedeelte van de barbecue met indirecte hitte.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Iberico ribfingers met sojaglaze van de BBQ 

Houd je van spareribs? Dan moet je dit recept proberen! Een marinade vol smaak dankzij gember, soja en hoisin en... er zit geen bot in de ribfingers maar het vlees is minstens zo mals.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig