Bibimbap met kipgehakt en kimchi
Koreaanse bibimbap: bibim betekent gemixt en bap is rijst. En dat is ook precies wat je met dit gerecht doet, je mixt de rijst met verschillende banchan (bijgerechten). In deze versie doen we dat met kipgehakt, kimchi, spinazie en shiitake.
Aan de slag
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en doe in een mengkom, voeg de rijstazijn, peper en eventueel zout toe. Schep om en laat staan tot gebruik.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer de helft van het sesamzaad erdoor en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Breng ondertussen een grote pan water aan de kook. Kook de spinazie in delen 1 min. Schep met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken in een vergiet. Herhaal dit met de peen julienne. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Meng de peen julienne met de helft van de gochujang, ¼ van de sojasaus en ¼ van de bosui. Meng goed door elkaar en laat staan tot gebruik.
Knijp het overtollige water uit de spinazie en voeg daar ¼ van de bosui, de sesamolie, de sojasaus en de rest van de gochujang aan toe. Meng goed door en laat staan tot gebruik.
Verhit ⅓ van de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur. Bak het kipgehakt in 5-7 min. rul en knapperig.
Verhit ondertussen de rest van de zonnebloemolie op hoog vuur en bak de shiitake 5 min., schep af en toe om. Haal van het vuur, roer ¼ van de bosui erdoor en schep op een bordje. Rasp de gember en knoflook fijn.
Voeg de gember, knoflook en de rest van de sojasaus toe aan de kip.
Verdeel de rijst over diepe borden. Schep het kipgehakt in het midden van de rijst. Verdeel de kimchi, komkommer, spinazie en peen eromheen. Bestrooi met de rest van het sesamzaad en de bosui.
Bibimbap met kipgehakt en kimchi
Koreaanse bibimbap: bibim betekent gemixt en bap is rijst. En dat is ook precies wat je met dit gerecht doet, je mixt de rijst met verschillende banchan (bijgerechten). In deze versie doen we dat met kipgehakt, kimchi, spinazie en shiitake.
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en doe in een mengkom, voeg de rijstazijn, peper en eventueel zout toe. Schep om en laat staan tot gebruik.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer de helft van het sesamzaad erdoor en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Breng ondertussen een grote pan water aan de kook. Kook de spinazie in delen 1 min. Schep met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken in een vergiet. Herhaal dit met de peen julienne. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Meng de peen julienne met de helft van de gochujang, ¼ van de sojasaus en ¼ van de bosui. Meng goed door elkaar en laat staan tot gebruik.
Knijp het overtollige water uit de spinazie en voeg daar ¼ van de bosui, de sesamolie, de sojasaus en de rest van de gochujang aan toe. Meng goed door en laat staan tot gebruik.
Verhit ⅓ van de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur. Bak het kipgehakt in 5-7 min. rul en knapperig.
Verhit ondertussen de rest van de zonnebloemolie op hoog vuur en bak de shiitake 5 min., schep af en toe om. Haal van het vuur, roer ¼ van de bosui erdoor en schep op een bordje. Rasp de gember en knoflook fijn.
Voeg de gember, knoflook en de rest van de sojasaus toe aan de kip.
Verdeel de rijst over diepe borden. Schep het kipgehakt in het midden van de rijst. Verdeel de kimchi, komkommer, spinazie en peen eromheen. Bestrooi met de rest van het sesamzaad en de bosui.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ komkommer
3 el rijstazijn
300 g langgraanrijst
1 el sesamzaad
400 g verse spinazie
150 g peen julienne
4 bosuitjes
2 el gochujang
4 el sojasaus
2 tl sesamolie
3 el zonnebloemolie
300 g kipgehakt naturel
300 g gesneden shiitake
30 g biologische verse gember
3 tenen knoflook
200 g kimchi in pot