Kimchi stew
Kimchi stew, ook wel kimchi-jjigae, is een populair stoofgerecht in Korea. Het belangrijkste ingrediënt, kimchi, bestaat uit gefermenteerde groenten (meestal kool) en pepers. Voor de stoof kan ook met rund of tonijn uit blik gemaakt worden.
Aan de slag
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, rooster de norivellen aan beide kanten 30 sec. en doe ze in een pan. Snijd ⅕ van de bosui grof. Doe met het bouillonblokje en het water bij de norivellen en breng aan de kook. Laat de bouillon 15 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen ⅖ van de bosuitjes en de karbonade in stukken van 2 cm. Snijd de ui in halve ringen. Laat de kimchi uitlekken, maar vang het vocht op.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de karbonade, ui en kimchi 10 min. op middelhoog vuur. Zeef ondertussen de bouillon.
Voeg de bouillon, grote stukken bosui, 3 el kimchivocht (per 4 personen), de gochujang, rijstazijn, suiker, chilivlokken en sojasaus toe aan het vlees. Roer door en laat 20 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Halveer ondertussen de tofu in de lengte. Snijd de helften in de breedte in plakken van 1 cm. Verdeel de tofu in 2 rijen over de kimchi stew, leg de deksel weer op de pan en laat nog 5 min. stoven.
Snijd ondertussen de rest van de bosuitjes fijn. Bestrooi de stoof ermee en serveer met de rijst.
Kimchi stew
Kimchi stew, ook wel kimchi-jjigae, is een populair stoofgerecht in Korea. Het belangrijkste ingrediënt, kimchi, bestaat uit gefermenteerde groenten (meestal kool) en pepers. Voor de stoof kan ook met rund of tonijn uit blik gemaakt worden.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
35 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, rooster de norivellen aan beide kanten 30 sec. en doe ze in een pan. Snijd ⅕ van de bosui grof. Doe met het bouillonblokje en het water bij de norivellen en breng aan de kook. Laat de bouillon 15 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen ⅖ van de bosuitjes en de karbonade in stukken van 2 cm. Snijd de ui in halve ringen. Laat de kimchi uitlekken, maar vang het vocht op.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de karbonade, ui en kimchi 10 min. op middelhoog vuur. Zeef ondertussen de bouillon.
Voeg de bouillon, grote stukken bosui, 3 el kimchivocht (per 4 personen), de gochujang, rijstazijn, suiker, chilivlokken en sojasaus toe aan het vlees. Roer door en laat 20 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Halveer ondertussen de tofu in de lengte. Snijd de helften in de breedte in plakken van 1 cm. Verdeel de tofu in 2 rijen over de kimchi stew, leg de deksel weer op de pan en laat nog 5 min. stoven.
Snijd ondertussen de rest van de bosuitjes fijn. Bestrooi de stoof ermee en serveer met de rijst.
bewaartip:
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 norivellen
5 bosuitjes
1 kippenbouillonblokje
400 ml water
375 g schouderkarbonaden
1 middelgrote ui
480 g kimchi in blik
2 el zonnebloemolie
1 el gochujang
1 el rijstazijn
1 el kristalsuiker
1 tl chilivlokken
2 tl sojasaus
300 g witte rijst
375 g tofu naturel