BBQ gegrilde spitskool met miso-glaze en cashew
Een verrassend veganistisch bijgerecht: deze gegrilde spitskool met miso en cashew!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C en steek de barbecue aan. Verdeel de cashewnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 10 min. goudbruin. Laat afkoelen. Snijd ondertussen de spitskool in de lengte in kwarten. Meng in een kom de misopasta, rijstazijn, suiker en sojasaus.
Rooster de spitskool op de snijkanten 5 min. op de barbecue, keer halverwege. Leg de kwarten dan met de bolle kant onder op een minder heet gedeelte van de barbecue en bestrijk met de misoglaze. Sluit de deksel van de barbecue en laat de spitskool nog 10 min. garen.
Pers ondertussen de limoen uit en snijd de koriander fijn. Mix de cashewnoten in de keukenmachine in 10 min. tot een gladde pasta. Voeg na 9 min. de sesamolie, het water en sap van de limoen druppelsgewijs toe tot het een dressing is.
Verwijder de buitenste verbrande bladeren van de spitskool en verdeel de kwarten over een schaal. Besprenkel met de cashewdressing en sriracha en bestrooi met de koriander en het sesamzaad.
BBQ gegrilde spitskool met miso-glaze en cashew
Een verrassend veganistisch bijgerecht: deze gegrilde spitskool met miso en cashew!
bijgerecht
null personen
235 kcal
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C en steek de barbecue aan. Verdeel de cashewnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 10 min. goudbruin. Laat afkoelen. Snijd ondertussen de spitskool in de lengte in kwarten. Meng in een kom de misopasta, rijstazijn, suiker en sojasaus.
Rooster de spitskool op de snijkanten 5 min. op de barbecue, keer halverwege. Leg de kwarten dan met de bolle kant onder op een minder heet gedeelte van de barbecue en bestrijk met de misoglaze. Sluit de deksel van de barbecue en laat de spitskool nog 10 min. garen.
Pers ondertussen de limoen uit en snijd de koriander fijn. Mix de cashewnoten in de keukenmachine in 10 min. tot een gladde pasta. Voeg na 9 min. de sesamolie, het water en sap van de limoen druppelsgewijs toe tot het een dressing is.
Verwijder de buitenste verbrande bladeren van de spitskool en verdeel de kwarten over een schaal. Besprenkel met de cashewdressing en sriracha en bestrooi met de koriander en het sesamzaad.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten cashewnoten
800 g spitskolen
1 el misopasta
2 el rijstazijn
1 el lichtbruine basterdsuiker
1 el sojasaus
½ limoen
7½ g verse koriander
1 el sesamolie
50 ml water
4 el sriracha
1 el sesamzaad
Dit heb je nodig
barbecue met deksel
bakpapier
keukenmachine