Wittekoolsteak met miso-pindasaus
bewaar
bewaar

Wittekoolsteak met miso-pindasaus

Een lekkere steak... van witte kool! Maar de pittige miso-pindasaus is de echte ster van dit BBQ gerecht!

30 min. bereiden

pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Snijd van de twee kolen 4 steaks (per 4 personen). Besprenkel de steaks met de olijfolie en breng op smaak met peper. Grill de koolsteaks 5 min. Keer halverwege. Neem 4 stukken aluminiumfolie (per 4 personen) en leg op elk vel een koolsteak, schep over elke steak de helft van het water en vouw de aluminiumfolie dicht. Leg nog 20 min. op de barbecue om verder te garen.

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de misopasta, rijstazijn, sriracha en pindakaas met de rest van het water en roer tot een gladde saus. Voeg het limoenrasp toe en breng op smaak met het limoensap, begin met 1 el (per 4 personen). Snijd de peterselie grof.

Haal de steaks van de barbecue en besprenkel ze met de helft van de miso-pindasaus. Serveer met de rest van de saus.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Wittekoolsteak met miso-pindasaus

Een lekkere steak... van witte kool! Maar de pittige miso-pindasaus is de echte ster van dit BBQ gerecht!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig