Wittekoolsteak met miso-pindasaus
Een lekkere steak... van witte kool! Maar de pittige miso-pindasaus is de echte ster van dit BBQ gerecht!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd van de twee kolen 4 steaks (per 4 personen). Besprenkel de steaks met de olijfolie en breng op smaak met peper. Grill de koolsteaks 5 min. Keer halverwege. Neem 4 stukken aluminiumfolie (per 4 personen) en leg op elk vel een koolsteak, schep over elke steak de helft van het water en vouw de aluminiumfolie dicht. Leg nog 20 min. op de barbecue om verder te garen.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de misopasta, rijstazijn, sriracha en pindakaas met de rest van het water en roer tot een gladde saus. Voeg het limoenrasp toe en breng op smaak met het limoensap, begin met 1 el (per 4 personen). Snijd de peterselie grof.
Haal de steaks van de barbecue en besprenkel ze met de helft van de miso-pindasaus. Serveer met de rest van de saus.
Wittekoolsteak met miso-pindasaus
Een lekkere steak... van witte kool! Maar de pittige miso-pindasaus is de echte ster van dit BBQ gerecht!
bijgerecht
null personen
260 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd van de twee kolen 4 steaks (per 4 personen). Besprenkel de steaks met de olijfolie en breng op smaak met peper. Grill de koolsteaks 5 min. Keer halverwege. Neem 4 stukken aluminiumfolie (per 4 personen) en leg op elk vel een koolsteak, schep over elke steak de helft van het water en vouw de aluminiumfolie dicht. Leg nog 20 min. op de barbecue om verder te garen.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de misopasta, rijstazijn, sriracha en pindakaas met de rest van het water en roer tot een gladde saus. Voeg het limoenrasp toe en breng op smaak met het limoensap, begin met 1 el (per 4 personen). Snijd de peterselie grof.
Haal de steaks van de barbecue en besprenkel ze met de helft van de miso-pindasaus. Serveer met de rest van de saus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 witte kolen
4 el milde olijfolie
8 el water
1 limoen
3 el misopasta
2 el rijstazijn
2 tl sriracha
2 el pindakaas
15 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
barbecue
aluminiumfolie